СНСД једини гарант даљег јачања Српске

Глас Српске
СНСД једини гарант даљег јачања Српске

КОЗAРСКA ДУБИЦA - Предсједник Савеза независних социјалдемократа и кандидат за предсједника РС Милорад Додик изјавио је да су кандидати те странке на предстојећим општим изборима једини гарант даљег јачања Републике Српске.

- Република Српска је мој мото, животни циљ и моја посвећеност - рекао је Додик у недјељу увече на централном предизборном скупу СНСД-а у Козарској Дубици, којем је присуствовало неколико хиљада чланова и симпатизера ове странке.

Он је позвао Дубичане да, као и претходних година, укажу повјерење кандидатима СНСД-а за вршење најважнијих законодавних и извршних функција у РС и БиХ јер су, како је рекао, показали да могу и знају да штите интересе српског народа, јавила је Срна.

Додик је рекао да ће послије октобарских избора бити извршен нови притисак на институције РС у контексту промјене Устава БиХ.

Кандидат СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да се РС чува у Сарајеву и поновио да ће "РС бити равноправна у БиХ или неће бити БиХ".

- Обећали смо да ћемо чувати РС у Сарајеву и то обећање смо остварили. РС је сада бољи дио БиХ, а у периоду који је пред нама учинићемо да по степену развоја постане водећа у региону - рекао је Радмановић.

Кандидат СНСД-а за члана Парламента БиХ Никола Шпирић истакао је да су кандидати те партије својим досадашњим радом доказали да је могуће зауставити пренос надлежности РС на институције БиХ.

Српска није спорна

Додик је поручио да више није спорна Српска јер је она трајна категорија, већ да једино може бити спорна БиХ.

- Данас су се многи забринули за БиХ јер ми имамо наша права, ми имамо снагу коју сте нам дали ви вашим гласовима и вашом подршком. Јединство СНСД-а је постало проблем јер, док смо год ми јединствени, не могу нам ништа и нема преноса надлежности са Републике Српске на БиХ - поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана