СНСД има визију модерне Бањалуке

В.Штрбац, В. Кулага
СНСД има визију модерне Бањалуке

БАЊАЛУКА, ГРАДИШКА - Савез независних социјалдемократа увео је Републику Српску у стабилан период који траје већ четири године. Ово је једина влада која је издржала притиске међународног фактора и разна подметања из Сарајева.

Рекао је ово кандидат СНСД-а за предсједника РС Милорад Додик на предизборној трибини која је одржана у понедјељак увече пред више хиљада становника у бањалучком насељу Лауш.

Обраћајући се окупљеним симпатизерима, Додик је нагласио да СНСД наставља да ради за народ због подршке коју им је дао у протеклом периоду и истакао да су инвестициона улагања у Бањалуку, у посљедње четири године, износила милијарду марака.

- Реконструкција Клиничког центра, саобраћајнице, објекти културе, зграда Владе РС су љепоте овога града и све остало што смо урадили, урађено је јер је СНСД имао визију. Бањалука је данас нови град који припада свим њеним становницима. Ово је наша земља и наш град и зато се боримо за њега и нећемо одустати од наше борбе - истакао је Додик поздрављен овацијама и буром аплауза.

Око шест хиљада Бањалучана са Лауша колико је, према процјенама, присуствовало предизборној трибини, громогласним аплаузом поздравило је и кандидата ове партије за члана Предсједништва БиХ из РС Небојшу Радмановића.

- Лауш поручује међународној заједници, политичарима из другог ентитета, опозицији у РС да хоћемо слободу, равноправност и развој. Ми смо становници равноправне РС и поносни смо на то. То морају схватити сви у БиХ, РС и међународној заједници - нагласио је Радмановић.

На изборној трибини која је у понедјељак увече одржана у Градишци Додик је поручио да само јасна политика и јединство на изборима могу пружити безбједност и мир, јер у супротном мале политичке партије у сталним свађама могу да растуре друштвено и национално ткиво Српске.

- Срби су озбиљан народ који има право на своју националну политику. Поносан сам на оно што је СНСД урадио у посљедње четири године, посебно на очувању Полиције РС која је 2005. године била пред укидањем, као и на назив Српске и низ надлежности, чиме је СНСД вратио достојанство српском народу - рекао је Додик.

Носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ у изборној јединици један Никола Шпирић рекао је у Градишци да само равноправна РС као ентитет може гарантовати опстанак БиХ.

- Морамо бити јединствени, јер је статус РС најбитнији - нагласио је Шпирић.

Србац

СНСД је у понедјељак увече одржао изборну трибину у Српцу. На трибини је истакнуто да је СНСД-у потребна подршка од најмање 51 одсто гласова како би РС добила гаранцију за дугорочан опстанак РС. Наглашено је да СНСД о најављеним уставним промјенама у БиХ неће разговарати док из БиХ не оде ОХР.

Д. Ј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана