СНСД Бањалука: ПДП да објави како троше пола милиона КМ јавних средстава

Срна
СНСД Бањалука: ПДП да објави како троше пола милиона КМ јавних средстава

БАЊАЛУКА - Представници Градског одбора СНСД-а Бањалука и одборнички кандидати те партије на предстојећим изборима позвали су ПДП "да буде принципијелан у својим предизборним обећањима о транспарентности и јавно објави све рачуне и уговоре свог бањалучког одбора, те саопште податке како троше око пола милиона КМ јавних средстава".

Кандидат СНСД за одборника у бањалучкој Скупштини Ања Љубојевић истакла је на конференцији за новинаре да се то односи на све закључене уговоре и рачуне из касе ПДП-а, али и на све спискове радника и радника који раде по уговору о дјелу.

- Такође, нека објаве рачуне за трошкове путовања и дневница - рекла је Љубојевићева у Бањалуци.

Она је навела да би то било досљедно понашање с обзиром на то да ПДП и њихов кандидат за градоначелника Драшко Станивуковић стално обећавају да ће, уколико побиједе на изборима, објавити сваки рачун и уговор града Бањалука.

- Нека то ураде с обзиром да говоре да јесу и да ће бити транспарентни - рекла је Љубојевићева напомињући да су непримјерене и нетачне тезе кадра ПДП-а да у Бањалуци није урађено довољно инфраструктурних пројеката.

Кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини Бањалуке Саша Лукић рекао је да ПДП троши јавна средства Републике Српске и града Бањалука, те да је ријеч о износу од пола милиона КМ.

- Троше 160.000 КМ за плате, 50.000 за дневнице, 30.000 КМ за уговоре о дјелу и 40.000 за трошкове презентација - открио је Лукић и додао да ПДП сада има прилику да покаже транспарентност с обзиром да су уговори и рачуни под страначком контролом и могу бити јавно објављени.

Конференцији је присуствовао и кандидат СНСД за одборника у Скупштини Бањалуке Младен Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана