Смиљанић: Залагање за спровођење пројекта “Зелени Лауш”

Срна
Смиљанић: Залагање за спровођење пројекта “Зелени Лауш”

БАЊАЛУКА - Кандидат за одборника НДП-а у Скупштини града Бањалука Марко Смиљанић рекао је да ће се залагати за спровођење пројекта “Зелени Лауш”, јер једно од највећих бањалучких насеља нема зелену површину.

Смиљанић, који је предсједник Актива младих НДП-а, данас је на конференицији за новинаре рекао да би овај пројекат требало реализовати на простору некадашње економије у насељу Лауш.

Он је додао да ће се НДП залагати и за спровођење пројекта урбане мобилности и да ће настојати повећати свијест суграђана о заштити животне средине и значају квалитета ваздуха.

Кандидат НДП-а за одборника градској Скупштини Лана Петковић рекла је да ће се залагати за Бањалуку као град гастрономије, туризма и угоститељства.

“Стратешки желимо највише пажње посетити познатим рекреационим зонома попут Мањаче, кањоња ријеке Врбас и Сутурлије”, рекла је Петковићева и додала да ће се залагати за промоцију туристичких потенцијала, као и локалне културе и изградњу многобројних етно-села.

Петковићева је изразила очекивање да би и медицинске, денталне и естетске услуге могле привући велики број грађана из иностранства.

Кандидат НДП-а за одборника у бањалучком парламенту Стефан Романић рекао је да је младим кандидатима НДП-а битан напредак и развој сеоских и приградских насеља.

“У плану за развој Бањалуке у фокус стављамо подршку малим газдинствима, аграрној производњи и отварању пијаца за што бољи пласман домаћих производа”, рекао је Романић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана