Слободан Жупљанин, кандидат Социјалистичке партије за начелника Котор Вароша: Код мене нема "нек преноћи"

Дарко Момић
Слободан Жупљанин, кандидат Социјалистичке партије за начелника Котор Вароша: Код мене нема "нек преноћи"

Очекујем оно што очекује већина грађана Котор Вароша, а то је промјена локалне власти, јер смо кроз рад на терену видјели да су грађани апсолутно незадовољни начином владавине актуелне локалне власти, каже функционер Социјалистичке партије и кандидат странака владајуће коалиције за начелника Котор Вароша Слободан Жупљанин.

Он истиче да оптимизам темељи искључиво на бази разговора са грађанима који су вођени протеклих мјесеци.

- Непосредни разговори са грађанима у малим групама у складу са епидемиолошком ситуацијом су окосница моје кампање - каже Жупљанин.

ГЛАС: На чему ћете још базирати кампању?

ЖУПЉАНИН: Заједно са својим тимом желим да објасним грађанима све предности нашег доласка на власт. Котор Варош је једина општина у широј бањалучкој регији која није у заједници општина владајуће коалиције које иду утабаним стазама развоја. Которварошани су на општим изборима 2018. године показали да вјерују републичкој власти и странкама владајуће коалиције и сигуран сам да ће то потврдити и 15. новембра.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не за некога другог?

ЖУПЉАНИН: Зато што сам кроз свој досадашњи рад показао да умијем да се бавим озбиљним пословима и да креирам пројекте који ће Котор Варош учинити другачијим, бољим и љепшим, какав заслужују сви његови становници. Сигуран сам да ће грађани препознати да могу да донесем праве пројекте, јер имам добру сарадњу како са републичким, тако и са властима у Србији. Поред тога, код мене нема "нек преноћи" или "сачекајте да одем по мишљење", јер ја не идем нигдје по мишљење.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ЖУПЉАНИН: Ми ћемо добити подршку бирача, а први потез ће бити ревизија укупног стања с циљем да видимо до које мјере нас је заглибила актуелна власт. Након детаљне анализе ћемо кренути у санирање стања.

ГЛАС: МУП РС поднио је кривичну пријаву против актуелног начелника и Вашег противкандидата Зденка Сакана. Како то коментаришете?

ЖУПЉАНИН: Свако треба да ради свој посао. Имам пуно повјерење у МУП РС, који има право и обавезу да истражује евентуалне неправилности у раду било кога. Не треба око тога правити никакав посебан притисак, треба пустити надлежне органе да раде свој посао.

Знање и ресурси

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити обећања?

ЖУПЉАНИН: Гарантујем тимом људи који сам окупио, знањем, способностима и вјештинама којима располажем, својим радним искуством, чашћу, образом и ресурсима који ће стајати иза мене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана