Славко Ждрале: СзДС нуди квалитетан програм опоравка РС

Жељка Домезет
Славко Ждрале: СзДС нуди квалитетан програм опоравка РС

Вјерујем да ћемо и послије ових избора у Републици Српској имати стабилне институције спремне да сачувају наш ентитет.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе Савеза за демократску Српску за Народну скупштину РС у изборној јединици пет Славко Ждрале.

- Надам се да ће сви новоизабрани посланици као и нова Влада више радити на стабилности економских и социјалних прилика у РС. СзДС нуди квалитетан и стручан програм економског опоравка РС - истакао је Ждрале.

* ГЛAС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ЖДРAЛЕ: Очекујем да СзДС постане снажна и стабилна парламентарна партија у РС. Такође, очекујем да ћемо освојити мандат и у Представничком дому Парламента БиХ. Вјерујем да ћемо и послије ових избора у РС имати стабилне институције спремне да сачувају наш ентитет. Надам се да ће сви новоизабрани посланици као и нова Влада више радити на стабилности економских и социјалних прилика у РС. То је један од кључних програмских циљева за које ће се СзДС борити.

* ГЛAС: Aко послије избора будете у власти, шта ћете прво да урадите?

ЖДРAЛЕ: Један од разлога због којег сам се политички ангажовао јесте чињеница да као љекар хирург никако не могу бити задовољан условима који владају унутар здравства РС. Сматрам да ситуацију у тој области треба промијенити на боље и спреман сам са своје стране да конкретним радом помогнем да се унаприједи наше здравство. Осим тога, као човјек који живи у Источном Сарајеву сматрам да би нова Влада требало да уложи што више труда у што равномјернији развој РС. То по мени значи да би се евидентни проблеми у источном дијелу РС рјешавали без обзира на то ко чини републичку, а ко општинску власт.

* ГЛAС: Чиме ћете привући гласове бирача?

ЖДРAЛЕ: СзДС нуди квалитетан и стручан програм економског опоравка РС који се заснива на, уопштено говорећи, обезбјеђењу инвестиција, подршци малим и средњим предузећима и стварању нових радних мјеста. Конкретно, ургентно треба отворити фабрике и предузећа која су малверзацијама отети раднику и просјечном човјеку, на примјер покренути и осмислити производњу у "Фамосу" и "Енергоинвесту" у Источном Сарајеву, фабрикама тепиха и алата у Билећи и Требињу, дрвној индустрији у Фочи и другим градовима РС. Треба  искористити хидропотенцијал РС и друга природна богатства којима се РС може туристички промовисати. Такође, имамо веома конкретне планове који се односе на реформу здравства, повратак достојанства љекарима и здравственим радницима, конкретне идеје како да реформишемо школство односно образовање, како да обновимо село и побољшамо и заштитимо домаћу пољопривредну производњу као и идеје које ће побољшати положај младих и допринијети развоју породице и спорта и како зауставити бијелу кугу. Залажемо се да РС коначно добије и један озбиљан социјални програм заштите најугроженијих као што су пензионери, социјално незбринута лица и лица са посебним потребама. Посебно ће се водити брига о ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца. Када је ријеч о политици, подразумијева се да ћемо се СзДС и ја лично заложити за очување РС у оквиру Дејтонског мировног споразума. Наша политика биће таква да ћемо са нашим комшијама покушавати да се договоримо о свим питањима битним за будућност ове земље али нипошто на штету српског народа и РС.

Противници

* ГЛAС: Шта мислите о кандидатима из других партија?

ЖДРAЛЕ: Као човјек који је предан своме послу и стално се налази поред пацијента и у операционој сали, немам времена да се бавим другим кандидатима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана