Славиша Влачић, кандидат СДС за градоначелника Зворника: Са грађанима дијелим и добро и лоше

Вељко Зељковић
Славиша Влачић, кандидат СДС за градоначелника Зворника: Са грађанима дијелим и добро и лоше

Тренутна ситуација ми никако не одговара због недостатка коалиционог капацитета, али и због начина на који се до сада одлучивало на локалним изборима у Зворнику.

Каже ово у интервјуу за “Глас Српске” кандидат СДС-а за градоначелника Зворника, Славиша Влачић истичући како су до сада локалне изборе углавном одлучивали бројачи, а не бирачи.

- И поред тога ја се не предајем. Не бих се кандидовао, да не вјерујем у побједу и разборитост бирача, а након које бих спровео неопходне промјене у Зворнику. Крајње је вријеме да се прекине вишегодишња владавина једног човјека - каже Влачић.

ГЛАС: На чему је фокус ваше предизборне кампање?

ВЛАЧИЋ: Мислим да је крајње вријеме да послије 14 година владавине једног човјека, дође до промјена. Није логично да градом управља неко ко је из Лознице. С друге стране, ја живим у Зворнику, и са грађанима дијелим и добро и лоше. Лакше ми је и да видим с којим се све проблеми они сусрећу. Радио сам на многим руководним мјестима и имао сам прилике да покажем шта знам и умијем. Мислим да сам далеко бољи избор од актуелног градоначелника. Нема ме у сумњивим пословима. Не бих ни злоупотребљавао позицију градоначелника у приватне сврхе, као што то годинама ради актуелни градоначелник.

ГЛАС: Шта највише замјерате актуелној градској власти?

ВЛАЧИЋ: Бусају се у прса и говоре о некаквом бољем животу у Зворнику, а сваки дан нас је све мање и мање. Како у селима, тако и у самом граду. Демантује их званична статистика, али и колоне људи који чекају испред иностраних амбасада и граничних прелаза. Да је тако добро, као што они причају, људи не би одлазили. Моја намјера је да све то промијеним. Не смијемо више дозволити одлазак младих људи.  

ГЛАС: Који ће бити први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ВЛАЧИЋ: Први мој потез ће бити модернизација Градске управе. Сваки запослени ће тачно знати шта треба да ради. Именовање начелника одјељења, поред поштовања тих неких политичких стандарда, биће спроведено тако да ће шансу добити само они доказани и провјерени, који су спремни да се предано посвете раду.

Највећи проблем

ГЛАС: Шта је то што највише мучи Зворничане?

ВЛАЧИЋ: Под хитно треба ријешити саобраћајне гужве у граду. Да би се то ријешило неопходно је изградити заобилазницу, а уколико побиједим то ће бити прво што ћу урадити, састаћу се са  представницима “Алумине”, Рудника Боскита и ЈП “Путеви РС “, како бисмо се договорили око тог пројекта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана