Синиша Ђорђевић: Сачувати статус Републике Српске

Слободан Пухало
Синиша Ђорђевић: Сачувати статус Републике Српске

У основи политичког програма Партије демократског прогреса јесте даља стабилизација политичких прилика и статуса Републике Српске у оквиру БиХ.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици три Синиша Ђорђевић.

* ГЛAС: Шта ће избори значити за становнике РС?

ЂОРЂЕВИЋ: Aко би којим случајем владајуће партије остале на власти, грађане Републике Српске очекују још тежи дани. С обзиром на економску и политичку ситуацију коју остављају иза себе, јасно је да ће нову власт сачекати огромни проблеми, који ће се моћи поступно рјешавати у цијелом изборном мандату.

* ГЛAС: Шта Ви и Ваша партија нудите гласачима?

ЂОРЂЕВИЋ: У основи политичког програма ПДП-а је даља стабилизација политичких прилика и статуса Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине. Што се тиче економског програма, његова реализација ће услиједити послије промјене законске регулативе у области локалне управе и самоуправе, као и закона који ће омогућити долазак страних инвеститора у локалне заједнице, измјене закона о пореском систему као и других прописа које владајућа структура за четири године свог мандата није успјела донијети.

* ГЛAС: Шта ћете прво да урадите ако будете у власти?

ЂОРЂЕВИЋ: Aко ПДП послије избора буде учествовао у власти, прве активности би требало да буду усмјерене на утврђивање праве економске ситуације у којој се налази Република Српска, с обзиром на чињеницу да владајућа структура свјесно грађанима Републике Српске шаље нетачне информације о актуелној ситуацији у којој се налази Република Српска. Тек послије тога треба прићи реализацији програмских начела ПДП-а.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате и њихове кампање? Какве су њихове шансе?

ЂОРЂЕВИЋ: Што се тиче кандидата осталих политичких партија који учествују у изборима, о њима немам посебно мишљење, а то због тога што сви представљају партије из којих долазе и крећу се у оквиру програмских опредјељења својих партија, односно странака.

* ГЛAС: Шта је то због чега ће се бирачи одлучити за Вас, а не за њих?

ЂОРЂЕВИЋ: Становници РС имају избор да се опредијеле да живе на начин како су то чинили у протекле четири године или да промјеном владајуће структуре у будућем периоду учине свој живот квалитетнијим. На њима је да одлуче шта је за њих прихватљивије.

* ГЛAС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите?

ЂОРЂЕВИЋ: Становници РС имају механизме да казне партије и појединце који нису испунили своја обећања. Очекујем да се тим механизмима користе и према садашњој владајућој структури, а такође послије четири године, ако не дође до испуњења предизборних обећања, да то исто учине и према мени лично као и према партији из које долазим.

Излазност

* ГЛAС: Колико гласова бирача ће, према Вашим процјенама, добити ПДП?

ЂОРЂЕВИЋ: Очекујем да ПДП на овим изборима добије између 15 и 20 одсто гласова бирача, а што се тиче излазности, сматрам да ће бити на нивоу претходних избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана