Селак: Демографска обнова - национални интерес

Срна
Селак: Демографска обнова - национални интерес

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске /СПС/ Горан Селак поручио је данас да је Републици Српској хитно потребна демографска обнова јер је то, како је нагласио, национални интерес Српске.

Селак, који је и носилац листе СПС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три сматра да све политичке и друге снаге у Српској треба да се окупе око овог веома значајног националног питања.

"Републику Српску је у посљедњи 10 година напустило око 300.000 становника, што је приближно граду величине Бањалуке са околином и као одговорни људи, који вршимо законодавну власт морамо да реагујемо", рекао је Селак на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је додао да је лани у Српској рођено мање од 9.000 беба, а да је преминуло више од 14.000 људи.

Селак каже да је СПС у "Платформи за будућност Српске" предложио да се за свако новорођено дијете у Републици Српској исплати по 5.000 КМ, а у неразвијеним општинама 10.000 КМ.

Конференцији за новинаре присуствоали су и кандидати СПС-а за посланике у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици три Барбара Фабић и Маја Векић, те нислилац листе СПС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици девет Максим Скоко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана