СДС Бањалука: Дати више новца удружењима која чувају традицију и културу

Срна
СДС Бањалука: Дати више новца удружењима која чувају традицију и културу

БАЊАЛУКА- Носилац одборничке листе СДС-а за Скупштину града Бањалука Славко Грбић изјавио је данас да ће активно радити на повећању материјалних средстава завичајним удружењима која чувају народне обичаје, традицију и културу мјеста из којег потичу.

- Заоставштина наших предака треба бити подстрек младим генерацијама да нађу свој пут кроз прошлост и будућност - рекао је Грбић новинарима у Бањалуци.

Грбић је рекао да су гусле и гусларске поеме пјесме "кроз јецај и бодрење самог себе и људи око себе" указивале на времена која су била јако тешка, али су будиле нову наду, и то треба бити инспирација младима.

Кандидат СДС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Васо Драшковић, који је уједно и гуслар, подсјетивши на народну изреку по којој је "боље да нестане села него обичаја", нагласио да ће се, ако добије прилику да буде одборник, залагати да се више улаже у културу и у спорт.

- Све више прихватамо туђе норме и правила, а своје заборављамо. Ми морамо знати да насљеђе није само кућа и дом, већ традиција и култура која нас краси и одржава - рекао је Драшковић, који је уз гусле отпјевао једну народну пјесму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана