Саша Чудић: Интерес грађана ставити изнад партијског интереса

Ведрана Кулага
Саша Чудић: Интерес грађана ставити изнад партијског интереса

Очекујем да се послије избора формира стабилна власт одговорних и способних људи, који ће интерес свих грађана ставити изнад партијских интереса и личних нетрпељивости.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Социјалистичке партије за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици два Саша Чудић.

- Позивам бираче да изађу на изборе, јер Република Српска није ничије лично власништво, већ императивно власништво свих њених грађана - истакао је Чудић.

* ГЛAС: Шта очекујете од избора ?

ЧУДИЋ: Мој став је крајње јасан. Очекујем да се послије избора формира стабилна власт одговорних и способних људи, који ће интерес свих грађана ставити изнад партијских интереса и личних нетрпељивости. Спремни смо да ту одговорност и даље преузимамо, као што смо то чинили и до сада.

* ГЛAС: На колико гласова рачунате?

ЧУДИЋ: СП зна на колико гласова може да рачуна и велики сам оптимиста у том погледу. Тешко је утицати на излазност, али СП је у протекле три године учинила све да се грађани опредијеле према свом избору. Позивам бираче да изађу на изборе, јер Република Српска није ничије лично власништво, већ императивно власништво свих њених грађана.

* ГЛAС: Шта ће бити приоритет СП-а ако послије избора уђе у власт?

ЧУДИЋ: СП заснива своју политику на правди и праву, поштујући природно право. Бранићемо интересе грађанина и вратити политику у политичке воде и изборићемо се за биолошку, националну и социјалну безбједност, односно нормалан живот достојан сваког појединца.

* ГЛAС: Због чега ће се бирачи одлучити баш за Вас и Вашу странку?

ЧУДИЋ: Ми из Социјалистичке партије нећемо учинити ништа ван правде, права и закона. Грађани су дио народа, поштовање грађанина је наша политика и зато ми кажемо: сви за право - правда за све.

* ГЛAС: Чему ће СП да посвети највише пажње?

ЧУДИЋ: Посвећени смо консензусу око кључних државних и националних питања од виталног интереса, преузимању историјске одговорности за даље јачање РС. СП је партија дијалога и разговора, али разговора који резултира договором, без уцјена и присила. Наш привредни модел неће бити заснован по моделу "од врха ка дну", већ од "дна ка врху".

* ГЛAС: Како гледате на конкурентске кандидате?

ЧУДИЋ: Немамо ништа против да имамо опозицију нашој партији, али смо и те како против тога да имамо опозицију нашој држави. СП упозорава да ови избори не смију бити вријеме растакања и релативизације, већ вријеме рада и концентрација дјеловања. Многе странке у изборним кампањама промовишу поруке из програма СП, као своје, а када прођу избори уопште не раде на ономе на основу чега су добили повјерење бирача. Бирачи ће то препознати и повјерење дати социјалистима.

* ГЛAС: Како гарантовати да ће оно што је обећано бити и испуњено?

ЧУДИЋ: Они који ме познају знају да сам ја човјек од ријечи. Никада није било потребније него данас, вратити грађанима оптимизам, повјерење, наду и самопоуздање. СП убудуће не смије и неће према грађанима ширити метафоричне наде, већ аргументовано говорити истину. Иза сваког будућег функционера и кадра којег предложе социјалисти, мора да остане само једна ствар - морају да остану дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана