Шаровић посјетио успјешно предузеће “Грејнер”

Срна
Шаровић посјетио успјешно предузеће “Грејнер”

УГЉЕВИК - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је током посјете фирми “Грејнер” у Угљевику да, уз Термоелектрану, у овој општини има мањих компанија које могу пословати врло успјешно, а да им је за то потребна подршка.

 “Грејнер” је основан 2010. године и тренутно запошљава 11 радника, извозно је оријентисано предузеће и бави се производњом намјештаја, а производе у највећем проценту извози у Аустрију, затим Швајцарску и Холандију.

Шаровић је истакао да је циљ посјете овом предузећу да им се пружи подршка и укаже на шансе које су пред општином Угљевик, али и цијелом Републиком Српском.

Начелник општине Угљевик и кандидат СДС-а за ову функцију на предстојећим изборима Василије Перић, који је са Шаровићем посјетио “Грејнер”, изразио је захвалност власнику предузећа Горану Јовановићу који је своју професионалну каријеру започео у Аустрији, али је одлучио да свој бизнис пресели на подручје општине Угљевик и постане један од примјера успјешног пословања.

Он је додао да општина Угљевик има посебне линије подстицаја за привреднике, а неке од њих су помоћ за набавку опреме, нова капитална улагања, подршка запошљавању.

“На свако новоотворено радно мјесто општина додјељује по 2.000 КМ подстицаја. Отворени смо за сарадњу, да дајемо стипендије и стимулације свима онима који желе да се баве овим послом, али свакако треба укључити и наше наше школство на начин да квалификује кадрове потребне привреди”, рекао је Перић.

Директор предузећа “Грејнер” Горан Јовановић рекао је да подршку локалне управе има од самог почетка пословања, а да је проблем са којим се сусреће недостатак квалификоване радне снаге како на подручју општине Угљевик тако и у Републици Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана