Шаровић: “Отворени Балкан” - пројекат који је допринијети развоју Српске

Срна
Шаровић: “Отворени Балкан” - пројекат који је допринијети развоју Српске

ЛОПАРЕ - Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изјавио је данас у Лопарама да ће пројекат “Отворени Балкан” дати велики допринос развоју Републике Српске, БиХ и региона.

”Знамо да БиХ није чланица овог пројекта и да има политичких препрека да се то деси, али вјерујем да смо Јелена Тривић и ја кадри да изнесемо ову идеју, и да кроз разговор са другим партнерима обезбиједимо да жОтворени Балканж заживи”, рекао је Шаровић на страначкој конвенцији.

Он је истакао да је иницијатива повезивања Србије, Сјеверне Македоније и Албаније у “Отворени Балкан”, којој би требало да се прикључе и БиХ и Црна Гора, нешто што доноси корист свима.

Потпредсједник ПДП-а и кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић рекла је да су општине попут Лопара, у којима локалну власт врше СДС и ПДП, примјер доброг рада.

“Више пута сам посјетила Лопаре, знам како начелник Радо Савић и остали одговорно раде, те да су реализовали и пројекте које је подржала наша матица Србија”, поручила је Тривићева.



 

Кандидат СДС за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице шест Желимир Нешковић рекао је да СДС очекује да ће у овој изборној јединици освојити три директна мјеста у Народној скупштини Српске и два у Парламентарној скупштини БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана