Шаровић: Много је полемике у вези са приватизацијом "РАОП-а"

Срна
Шаровић: Много је полемике у вези са приватизацијом "РАОП-а"

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић оцијенио је да је приватизација предузећа "Енергоинвест-расклопна опрема" у Источном Сарајеву лоша и да би надлежни органи требало да предузму активности како би се ставила тачка на овај случај.

Шаровић је рекао да је ова компанија била важна како за град Источно Сарајево и регију, тако и цијелу Републику Српску и да је у протеклим годинама било пуно полемике у вези са њеном приватизацијом.

Он сматра да је важно да јавност зна шта се дешавало у протеклим годинама када је ријеч о приватизацији предузећа "Расклопна опрема", те да је то значајно и због укупног кредибилитета свих надлежних органа.

Шаровић каже да није намјера СДС-а да се бави писањем оптужница или подошењем кривичних пријава, већ да им је циљ да одговорне институције покрену поступке и да се "на неки начин распетља цијели овај случај".

"Прије свега мислим на правосудне органе, тужилаштва, инспекције и друге надлежне у Републици Српској и на нивоу БиХ", рекао је Шаровић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да су у цијелој причи у вези са приватизацијом овог предузећа највише погођени радници, којима, како каже, нису исплаћена дуговања, иако су одређени судски процеси започети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана