Шаровић: Грађанима потребни развој и напредак Српске

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ - Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић поручио је вечерас на Палама да ће се залагати за развој и напредак Републике Српске, који су, како је рекао, потребни грађанима.

Шаровић је рекао новинарима уочи трибине, да нуди мир и стабилност који ће, како је навео, обезбиједити шансу за развој и да, уколико побиједи на изборима, са њим долазе нове инвестиције и нове фабрике у Републици Српској.

Он је навео да ресурсе Пала треба да користе грађани ове општине и Источног Сарајева, укључујући и Јахорину.

Потпредсједник ПДП-а и кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић рекла је да су Пале мјесто рођења Републике Српске и да се, знајући колика је цијена плаћења за њу, са том дозом одговорности сви морају односити према њеној и будућности дјеце.

Она је навела да се морају створити претпоставке за више инвестиција, боље здравство и образовање, те увести нерадна недјеља у областима у којима је то могуће на територији цијеле Српске, као и бесплатни уџбеници за све ученике основних школа у Српској.

Тривићева каже да је потребно продужити породиљсто одстуство, те повећати пензије и борачка примања.

Носилац листе СДС-а за Народу скупштину из Изборне јединице осам Маринко Божовић изразио увјерење да ће кандидати ове странке остварити побједу на изборима у Сарајевско-романијској регији, као и Шаровић и Тривићева.

Он је навео да су програми које је СДС предложио бирачима реални.

На трибини су представљени кандидати СДС-а и ПДП-а за Народну скупштину и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из изборних јединица осам и три.

Трибини је присуствовао и лидер листе "За правду и ред" Небојша Вукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана