Сакан: Настављамо да градимо!

СРНА
Сакан: Настављамо да градимо!

КОТОР ВАРОШ - Кандидат коалиције ПДП-СДС Воља народа за начелника општине Котор Варош Зденко Сакан изјавио је Срни да је са сарадницима у протекла два мандата реализовао низ пројеката који су ову локалну заједницу учинили бољим мјестом за живот.

Он је истакао да је Котор Варош центар обућарске индустрије, општина која је успјешно окончала процес ресертификације БФЦ стандарда, али и локална заједница са домаћинским пословањем.

"Поносан сам на чињеницу да смо изградили нову зграду Општинске управе, са модерно опремљеним тргом и паркингом, а уједно смо обновили и возни парк за потребе свих наших служби", навео је Сакан.

Он је рекао да је которварошки Дом здравља постао препознатљив објекат са модерним ординацијама и новом дијагностичком опремом, чиме су створени су услови за бољу медицинску помоћ и лијечење 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

"Изградњом нове зграде Хитне помоћи добили смо репрезентативан објекат. Обновљен је возни парк ове здравствене установе са пет санитетских возила, комбијем за дијализу и два мала теренска возила", навео је Сакан, те додао да су у завршној фази изградња нове управне зграде Дома здравља и амбуланте у мјесној заједници Шипраге.

На објекту дјечијег вртића у Котор Варошу, истакао је он, завршен је пројекат енергетске ефикасности чиме су створени бољи услови за боравак 293 малишана у 11 узрасних група у овој установи, уз знатне уштеде у потрошњи енергије.

"У мјесној заједници Масловаре и у кругу Фабрике обуће `Дермал` отворене су двије организационе јединице, које испуњавају све услове за боравак малишана у обданишту", нагласио је Сакан.

Он је напоменуо да је за Ватрогасну јединицу набављена најсавременија опрема за спасавање унесрећених након саобраћајних удеса, интервентно ватрогасно возило за брзе интервенције и друге случајеве спасавања, као и најмодерније ватрогасно возило "ТЛФ-4000", те нове униформе.

Сакан је навео да је у Котор Варошу пуштен у рад савремени систем видео-надзора, модернизована јавна расвјета, као и локални путеви у свим мјесним заједницама који су били предвиђени планом капиталних инвестиција.

"На магистралном путу Бањалука-Теслић завршена је санција асфалтног застора у дужини од три километра, чиме је постао функционалнији и сигурнији за учеснике у саобраћају", навео је Сакан.

Он је навео да је у оквиру заједничког пројекта општине Котор Варош и УНДП-а "Парк природе" уређена и асфалтирана стаза на шеталишту "Брана", док је у завршној фази уређење шеталишта уз главну улицу, као и нови цвјетни трг и фонтана.

Сакан је истакао да је поносан на чињеницу да су, осим буџетских средстава, за све наведене пројекте обезбиједили и додатна финансијска средства у сарадњи са другим нивоима власти и путем донација.

"Свјесни смо да пред нама стоји још много посла и нових изазова, али и суочавање са проблемима од животног значаја за наше суграђане, као што су водоводи, путна инфраструктура, енергетска ефикасност стамбених објеката", рекао је Сакан.

Сакан је истакао да ће, уколико добије повјерење бирача, наставити да ради на развоју општине

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана