Родић: Реорганизовати приједорски "Аутотранспорт" по узору на градове у регији

Срна
Родић: Реорганизовати приједорски "Аутотранспорт" по узору на градове у регији

ПРИЈЕДОР - Кандидат ДНС-а за градоначелника Приједора Драгутин Родић изјавио је данас да је урађен елаборат развоја приједорског предузећа "Аутотранспорт" и да је потребно да оно прерасте у јавно градско саобраћајно предузеће по узору на градове у регији.

- Близу смо оптималних рјешења, а за одређене категорије становништва, попут пензионера и школске омладине, цијене услуга биће субвенционисане из градског буџета - рекао је Родић новинарима у Приједору приликом посјете овом предузећу.

Он је подсјетио на то да је "Аутотранспорт" Приједор свијетао примјер изласка из стечаја и да је десет година касније ово предузеће самоодрживо.

- Да није било пандемије, данас бисмо говорили у сасвим другачијим околностима. Овако, смањени су приходи, а повећани трошкови - додао је Родић, истичући да се ради о једној од најугроженијих бранши усљед пандемије будући да је драстично смањен број путовања.

Директор "Аутотранспорта" Приједор Мићо Роквић рекао је да ово једно од најзначајнијих превозничких предузећа у регији и да је једно од ријетких предузећа у Републици Српској које је након спроведеног стечаја успјело да се врати на тржиште и које пуних десет година функционише у пуном капацитету, и то захваљујући Градској управи, доброј организацији рада и домаћинском пословању.

- У плану нам је да подигнемо ниво услуге превоза путника, нарочито у градском и приградском саобраћају. Интензивно радимо на томе да набавимо електричне аутобусе. Ми смо једино превозничко предузеће у власништву града у Републици Српској и то нам даје могућност да аплицирамо на европске фондове који подржавају увођење електричних аутобуса - најавио је Роквић.

"Аутотранспорт" има возни парк од 24 аутобуса просјечне старости 15,5 година. Запошљава 74 радника и редовно и уредно измирује све обавезе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана