Ријешити статус Срба у БиХ

С. Д.
Ријешити статус Срба у БиХ

МРКОЊИЋ ГРAД - Демократски народни савез очекује да ће у Народној скупштини Републике Српске имати довољан број посланика који ће у сваком тренутку у парламенту моћи да блокирају пренос надлежности са Српске на ниво БиХ.

- Нећемо дозволити никакво нарушавање односа унутар БиХ на штету српског народа. Српски народ коначно треба да ријеши питање своје судбине пошто нисмо имали среће да то питање ријешимо прије неколико стотина година - рекао је на предизборном скупу ДНС-а у суботу увече у Мркоњић Граду носилац листе за Народну скупштину РС ове странке Недељко Чубриловић.

- У Народној скупштини и Парламенту БиХ морамо створити услове да се питање статуса српског народа у БиХ што прије ријеши. То је наш дуг према младим генерацијама, а то од нас траже и наши бирачи. Наши предизборни скупови у свим мјестима су одлично посјећени и ми морамо да искористимо ту шансу 3. октобра и да остваримо добар изборни резултат - рекао је Чубриловић и позвао гласаче да обавезно изађу на изборе и свој глас дају кандидатима ове странке за Народну скупштину и Парламентарну скупштину БиХ, те за предсједника Српске Милораду Додику и за члана Предсједништва БиХ Небојши Радмановићу.

Кандидат за посланика у Народној скупштини РС из Мркоњић Града др Радивоје Ерак рекао је да ће се заложити, ако буде изабран за посланика, за централизацију институција Републике Српске.

- Не можемо дозволити да све институције буду смјештене у Бањалуци него је потребно неке институције да се размјесте и по сусједним општинама. Тиме бисмо створили услове за бржи и равномјернији развој свих средина - рекао је Ерак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана