РАК: Забрањено кориштење малољетника у изборној кампањи

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ БиХ саопштила је да је у изборној кампањи забрањено кориштење малољетних лица и позвала на поштовање изборних правила.

Из РАК-а су навели да су у актуелној изборној кампањи запримили бројне упите носилаца дозвола који се односе на кориштење малољетника у промотивним спотовима политичких субјеката у сврху политичке промоције.

Из Агенције су појаснили да је забрањено кориштење малољетника у политичке сврхе, док је у периоду од дана расписивања до дана одржавања избора дато право електронским медијима да одбију објаву плаћеног политичког оглашавања, између осталог, и ако оглашавање укључује злоупотребу дјеце у политичке сврхе, у складу са међународним стандардима.

"Агенција овим путем подсјећа носиоце дозвола који су у обавези да прате активности политичких субјеката на одредбе којима је кориштење малољетника у политичке сврхе забрањено", истичу из РАК-а.

РАК је позвао све учеснике изборног процеса, у првом реду кориснике дозвола Агенције, на одговоран приступ у примјени и поштовању изборних правила, са посебним акцентом на права и заштиту малољетника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана