Рајчевић: СНСД ће бити побједник локалних избора

Срна
Рајчевић: СНСД ће бити побједник локалних избора

БАЊАЛУКА - Шеф Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић истакао је да ова странка није скупљала јефтине политичке поене на нереалним обећањима, те да ће СНСД бити побједник ових локалних избора, што подразумијева побједу њихових кандидата за начелнике у 80 одсто локалних заједница.

- Имаћемо и градоначелнике у свим градовима у Републици Српској јер то јесте реална политичка снага СНСД-а и та пројекција је базирана на расположењу наших грађана. Људи препознају разлику између озбиљне и државотворне политике на једној и политичког шарлатанства на другој страни - поручио је Рајчевић.

Рајчевић истиче да је СНСД у кампањи слао поруке стабилности и саборности и одговорним понашањем према јавном здрављу показао да су му Српска и њене локалне заједнице, од Требиња до Новог Града, испред свега.

- Увјерен сам да одговоран и озбиљан политички приступ, поготово у кризним временима какво је ово, мора донијети добар изборни резултат. Ово није вријеме за ризик, нити експериментисање. Ово вријеме захтијева одлучност и лидерство, а то су особине које красе наше кандидате за начелнике и градоначелнике, као и озбиљне људе на одборничким листама -рекао је Рајчевић за "Еуроблиц".

Говорећи о кандидату СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игору Радојичићу, Рајчевић је навео да је Радојичић за кратко вријеме, у сарадњи са републичким властима, успио покренути и реализовати крупне инфраструктуре пројекте, попут изградње мостова, саобраћајница, спортских дворана, дјечијих игралишта, вртића и бројних других.

Он је навео да је, осим тога, Радојичић ријешио неке од акутних проблема Бањалучана, какво је гријање, изградњом нове градске топлане, и водоснабдијевање у бројним приградским насељима.

- Заједно смо ушли у пројекат изградње научнотехнолошког парка и то је сљедећи велики корак који ће Бањалуку поставити на међународну сцену, раме уз раме са другим регионалним универзитетским центрима, који ће иновативним технологијама привлачити домаће и стране инвестиције - нагласио је Рајчевић.

Када је ријеч о подршци Мићи Мићићу за градоначелника Бијељине, Рајчевић је навео да су сарадња и заједнички наступ СНСД-а и СДС-а Семберије резултат добре процјене предсједника Милорада Додика и Миће Мићића, као и људи из обје странке, да је након вишегодишњег супарништва могућ заједнички рад за добробит грађана Бијељине и Семберије.

- Заједничким наступом остварена је пријеко потребна синергија са републичким властима, а кроз то и могућност покретања суштинских и крупних пројеката за овај град, од ауто-пута до гасификације - истакао је Рајчевић.

Он је нагласио да је Источно Сарајево од изузетног значаја за Српску, симбол борбе за њено стварање, универзитетски центар и мјесто око којег гравитира цијели источни дио Републике.

- Зато је важно да први пут добије директно изабраног градоначелника, који се доказао добрим радом у својој општини, а тај градоначелник је несумњиво Љубиша Ћосић. Ћосић је препородио Источно Ново Сарајево, а такав рад очекујемо сада и за град Источно Сарајево - рекао је Рајчевић.

Говорећи о очекивањима у Приједору, Рајчевић је навео да је Приједор град који већ дужи период економски стагнира и који заслужује бољи статус.

-Далибор Павловић, заједно са тимом с одборничке листе, има визију и вољу да Приједор покрене напријед, да ријеши бројне инфраструктурне проблеме и коначно врати овај град у ред локалних заједница са перспективом - каже Рајчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана