Радован Вишковић: Опозиција не нуди ништа, само жели да сруши СНСД

Ведрана Кулага
Радован Вишковић: Опозиција не нуди ништа, само жели да сруши СНСД

Чињеница је да опозиција у суштини бирачима у Републици Српској не нуде ништа већ им је главни и основни циљ рушење Савеза независних социјалдемократа.

Рекао је ово у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици пет Радован Вишковић.

- Позивам све противнике да изађу и кажу шта би то они понудили грађанима РС да се налазе у позицији да могу да владају. Имали смо прилику да све те људе гледамо протеклих година и знамо какво је стање било, тако да не видим ништа ново осим класичне борбе за власт - истакао је Вишковић.

* ГЛAС: Шта очекујете послије октобарских избора?

ВИШКОВИЋ: Очекујем политичку и економску стабилност РС, а за то треба политичка власт или политичке партије које ће имати скупштинску већину, да би држава односно ентитет могао да функционише без посебних проблема. Становници РС послије избора могу да очекују једну стабилну и јаку економски просперитетну Српску, која ће се више моћи бавити економским питањима, а не само политичким превирањима. Очекујем да сви имају користи и да имамо стабилну власт која може и мора да се више посвети грађанима Републике Српске.

* ГЛAС: Да ли ће излазност грађана бити већа у односу на протекле изборе? Колико гласова очекујете?

ВИШКОВИЋ: Тешко је дати неку реалну процјену, али очекујем излазност грађана на нивоу који је био на изборима 2006. и 2008. године. У сваком случају, очекујем да ће резултат СНСД-а на октобарским изборима бити бољи у односу на протекле изборе.

* ГЛAС: Како бисте оцијенили противничке кандидате и њихове кампање?

ВИШКОВИЋ: У Републици Српској је чињеница да опозиција, односно противнички кандидати у суштини грађанима ништа не нуде већ им је главни и основни циљ рушење СНСД-а. Позивам све противнике да изађу и кажу шта би то они понудили грађанима РС да се налазе у позицији да могу да владају. Имали смо прилику да све те људе гледамо протеклих година и знамо какво је стање било, тако да не видим ништа ново осим класичне борбе за власт.

* ГЛAС: Шта је то што СНСД и Ви нудите бирачима да би гласали баш за вас, а не за ваше конкуренте?

ВИШКОВИЋ: Грађанима нудимо резултате рада које смо постигли у протекле четири године. Имали смо свјетску економску кризу коју нисмо ни произвели ни могли утицати на њу, али сачували смо РС у једном стабилном стању без социјалних превирања и проблема са редовном исплатом пензија, плата и слично. То је довољно да грађани виде да ова власт не прича, него ради. Суштина политичког програма је јака скупштинска већина да бисмо могли имати стабилну политичку ситуацију, да не би било свакодневних превирања, а економски програм подразумијева доста рада на привредном плану, да бисмо помогли привреди и предузећима која се налазе у процесу стечаја и ликвидације.

* ГЛAС: Како гарантовати грађанима да ће изборна обећања бити испуњена?

ВИШКОВИЋ: Гаранција свега су протекле четири године. Све што сам причао то сам и урадио током протеклих година, а тако ћу наставити у идућем периоду ако будем изабран.

Наставак започетог

* ГЛAС: Који ће бити Ваши први потези ако побиједите на изборима?

ВИШКОВИЋ: Нисмо политичка власт која долази први пут на изборе, тако да ако побиједимо на изборима, само треба да наставимо да спроводимо наш концепт који смо започели 2006. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана