Радислав Кањерић: Само јединствени очуваћемо Српску

Свјетлана Тадић
Радислав Кањерић: Само јединствени очуваћемо Српску

Градићемо јединство политичких странака, јер само јединствени можемо да сачувамо Републику Српску и начинимо искорак у бољи, богатији, блиставији и сигурнији живот.

Рекао је то у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ" за Народну скупштину РС у изборној јединици 4 Радислав Кањерић.

- Општи интерес мора бити изнад личног - истакао је Кањерић.

* ГЛAС: Шта значе предстојећи избори за Републику Српску?

КAЊЕРИЋ: Вјерујемо да ће се на изборима јасно исказати и потврдити чврсто опредјељење народа да, поред свих искушења, очува Републику Српску. Народ ће гласати због будућности, а будућности има ако има слоге и јединства, реда и рада.

* ГЛAС: Каква су очекивања Ваше партије и Вас?

КAЊЕРИЋ: Сигуран сам да ће народ имати своју посланичку групу оличену Шешељевим радикалима у НСРС и Парламенту БиХ. Они који желе извјеснију будућност добиће је ако гласају, што је разлог за већу излазност него на претходним изборима. Гласаће за нас, јер нас препознају као српску странку, људе који свој народ никада нису ни слагали, издали, пљачкали. Ми смо борци против криминала и корупције, промјеном власти желимо да створимо систем који отвара нова радна мјеста.

* ГЛAС: Шта нудите народу?

КAЊЕРИЋ: Стриктно поштовање Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ као гарант опстанка РС и очувања државотворне и националне егзистенције српског народа. Данас важеће правило продај-задужи-потроши желимо да замијенимо правилом ради-штеди-инвестирај као начин изласка из кризе и покретања економског развоја, стабилности, одговорне социјалне политике.

* ГЛAС: Шта ће Вам бити приоритет ако послије избора будете у власти?

КAЊЕРИЋ: Градићемо јединство политичких странака, јер само јединствени можемо да сачувамо РС и начинимо искорак у бољи, богатији, блиставији и сигурнији живот. Општи интерес мора бити изнад личног и појединачног.

Гаранције

* ГЛAС: Како гарантовати грађанима да ће обећано бити и испуњено?

КAЊЕРИЋ: Најбољи гарант гласачима је оно шта су и како су радиле странке. Нисмо гласали за преношење надлежности са РС на ниво БиХ, остали јесу. Зауставили смо априлски пакет уставних промјена 2006. године и зато данас имамо РС са садашњим надлежностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана