Први резултати прије поноћи 3. октобра

В. К.
Први резултати прије поноћи 3. октобра

СAРAЈЕВО - Први прелиминарни резултати општих избора у БиХ, који ће бити одржани у недјељу, 3. октобра, биће објављени исто вече прије поноћи.

Према прелиминарном распореду објављивања резултата, планирано је да прво буду објављени прелиминарни резултати избора у трци кандидата за чланове Предсједништва БиХ.  Прелиминарни резултати за све нивое власти требало би да буду објављени до понедјељка, 4. октобра, ујутро.

- Планирано је да први прелиминарни резултати за чланове Предсједништва БиХ буду објављени у недјељу око 22 часа и 45 минута, а пола сата послије поноћи прелиминарни резултати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - рекла је "Гласу Српске" портпарол Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Максида Пирић.

Очекује се да би прелиминарни резултати за предсједника и потпредсједника РС могли бити познати у понедјељак између три и четири часа ујутру.

Пирићева је истакла да би данас требало да буде познат коначан распоред објављивања резултата послије затварања бирачких мјеста у Републици Српској и ФБиХ.

- Тешко је у овом моменту прецизирати вријеме када ће бити објављени и ови подаци. Сви детаљи биће познати када се заврши план објављивања прелиминарних резултата октобарских избора у БиХ - рекла је Пирићева.

Пројекат

Централна изборна комисија БиХ у уторак је представила Пројекат "Јединствени изборни информациони систем", који ће поред осталог омогућити бржу обраду и објаву изборних резултата. Партнери ЦИК-а на пројекту су Мисија USAID-а у БиХ и Мисија OSCE-а у БиХ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана