Против уставних промјена

С. Т.
Против уставних промјена

БИЈЕЉИНA - Демократски народни савез неће прихватити уставне промјене док је високи представник у БиХ, рекао је носилац листе ДНС-а за посланика у Народној скупштини РС из изборне јединице један Марко Павић.


Он је додао да грађани морају да бирају људе који су способни да се одупру бошњачким лобијима и свима онима који желе унитарну БиХ на штету овлашћења Српске.
- Желимо уставне промјене у договору са другим ентитетом, јер БиХ је сложена држава и нећемо да учествује протектор или било ко други у тим уставним промјенама - рекао је Павић приликом јучерашње посјете Бијељини.
Он је истакао да ДНС има визију развоја БиХ и РС и да се њихов економски програм ослања на национално богатство Српске, те да је то програм који пружа могућност запошљавања.
Павић је у понедјељак увече на предизборном скупу ДНС-а у приједорском селу Доња Марићка изјавио да ДНС има програм развоја села у којем задругарство заузима значајно мјесто.

- Ми мислимо да задругарство вратимо у село јер смо сељака препустили самоме себи - рекао је Павић и додао да је задругарство неминовност да би се пољопривредни произвођачи објединили и посредством задруге извозили вишак производа који је већ евидентан.

Чубриловић

Потпредсједник ДНС-а и носилац листе те странке за Народну скупштину РС у бањалучкој регији Недељко Чубриловић изјавио је да су челници ДНС-а на дјелу показали како се бране позиције РС и како се штите интереси српског народа.

- РС је људима из ДНС-а била испред и изнад свега осталог, а тако ће бити и у будућем периоду. Показали смо како се мудром политиком могу јачати позиције Српске, али и како се може развијати сваки педаљ њене територије - поручио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана