Промовисана књига „Наша нова Бањалука“

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Књига "Наша нова Бањалука", којом су обухваћене све теме које се тичу будућности Бањалуке, те смјера и брзине којом ће се развијати да би се постигао циљ "Бањалука као европска метропола", представљена је у Бањалуци у организацији Градског одбора СНСД-а.

На свечаној трибини и дускусији с грађанима је истакнуто да је "Наша нова Бањалука" свеобухватан и надстраначки пројекат у којем је учестовало више од 800 Бањалучана.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић рекао је да је ово први пут да је Градски одбор било које партије направио платформу развоја града Бањалука.

"То је наша нова Бањалука, 800 факултетски образованих људи и стручњака из разних области приказало је какву жели Бањалуку, попут градова њене величине у Швајцарској, Аустрији, Њемачкој или Америци. Уређен, развијен, чист град, са високим стандардом, гдје су млади сви запослени", рекао је Ђајић.

Он је додао да је то све оно што Бањалука није сада, јер је садашња власт "упропастила за двије године".

"Обећање грађанима да ускоро преузимамо Градску управу и враћамо Бањалуку грађанима по њиховој мјери", рекао је Ђајић новинарима.

Уредник Ненад Новаковић објаснио је да им је задатак да са грађанима Бањалуке разговарају како могу да сутра живе боље, а за то користе прилику појачаног активизма грађана да дају сугестије, приједлоге шта би се могло у политикама унаприједити.

"Зборник урађених политика је зборник политика грађана Бањалука, а не политичке партије, јер је на њему радио највећи број који нису партијски ангажовани", рекао је Новаковић.

Он је додао да су се фокусирали на то како појачати привредни амбијент, односно како да Бањалука постане видљивији град у регији и окружењу, како да постане позитиван културно, културолошки, спортски, универзитетски центар и да буде понос свима.

Свечаној трибини и дискусији у Културном центру „Бански двор“ присуствовали су представници политичког, академског, јавног и културног живота Бањалуке и Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана