Приједор: Заражени и грађани у изолацији да се пријаве за гласање до 9.00 часова

Срна
Приједор: Заражени и грађани у изолацији да се пријаве за гласање до 9.00 часова

ПРИЈЕДОР - Градска изборна комисија /ГИК/ у Приједору потврдила је да се до сада пријавило двадесетак лица која испуњавају услове да на локалним изборима гласају путем ковид тимова, те апеловала да се грађани заражени вирусом корона или су у изолацији пријаве до сутра до 9.00 часова.

“Потребно је да на папир напишу захтјев за гласање са адресом становања и да документују налазом да су позитивни на ковид 19 или рјешењем о изолацији, личном картом, да све то сликају и пошаљу на вибер број 065/814 479 најкасније до 9.00 часова сутра да би се могло организовати њихово гласање”, рекао је предсједник ГИК-а Жељко Шкондрић.

Шкондрић је навео да ће на 130 редовних бирачких мјеста моћи да гласа нешто више од 82.000 гласача, а 2.700 путем поште.

“У згради Гимназије биће отворена бирачка мјеста за гласања на непотврђеним гласачким листићима, а ту ће гласати лица која имају лични документ, а не налазе се на списку нигдје у БиХ, односно на подручју града Приједора”, рекао је Шкондрић.

Он је додао да ће ту моћи да гласају и лица која су грешком или злоупотребом пријављена да гласају путем поште, а изјаве да се нису својом вољом пријавили за такав начин гласања, као и они који су пријављени за гласање у одсуству.

Шкондрић је истакао и да ће на терену бити три редовна мобилна тима који ће ићи у установе и на тачно утврђене адресе.

На сутрашњим локалним изборима у Приједору учествује 65 политичких субјеката и биће ангажовано око 1.500 посматрача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана