Предсједница бирачког мјеста у Сребреници слетила с пута

Aнадолија
Foto: Aнадолија

СРЕБРЕНИЦА - У Општинској изборној комисији Сребреница од 29 бирачких мјеста, сва бирачка мјеста су уредно отворена, осим једног гдје је предсједница бирачког мјеста слетила с пута, казала је предсједница Општинске изборне комисије (ОИК-а) Сребреница, Љиљана Стевановић.

''Горе је полиција и ватрогасци, извлаче ауто. Она је у реду, ништа није било, али ту имамо кашњење'', наводи она, а јавља Анадолија.

Стевановић каже да лица која су се пријавила у Сребреници након закључења бирачког списка то јест након 1. октобра 2020. године неће моћи остварити бирачко право.

"Имамо обавјештење ЦИК-а да таква лица немају право гласа, тако да неких 300 лица неће моћи остварити бирачко право", истакла је Стевановић која очекује да изборни дан прође без проблема:

"Очекујемо да ће проћи све коректно, да ће се поштовати права грађана и да нећемо имати проблема".

Мирсад Мујић је остварио бирачко право и гласао, а позива и остале суграђане да изађу на изборе.

"Позвао бих све бираче да изађу данас и обаве своје демократско право, а био бих пресретан када би за нас Сребреничане који овдје живимо одлучивали Сребреничани. Међутим, мислим да и овај пут неће одлучити Сребреничани без обзира ко побиједио, ко изгубио. Одлучиће нам људи који живе на страни, о судбини нас који живимо у Сребреници. Искрен да будем, надам се да ће побиједити демократија и правда", казао је Мујић.

Шехида Абдурахмановић наглашава да је оптимиста и поручује свима да требају гласати на данашњим изборима.

"Обзиром на претходна искуства дошла сам да испоштујем грађанску дужност и надам се да ће бити онолико колико је довољно да задовољи резултате. Оптимиста сам, па како год буде живјети се мора, али надам се данас да многи су из много разлога требали да са пуно савјести још прије размишљају о данашњем дану. Једна сам од тих, даћу свој допринос, толико је оно колико ја могу", истакла је Абдурахмановић.

Видосава Јовановић се нада да ће избори проћи без проблема, а након избора очекује бољу ситуацију за људе који живе у Сребреници.

"Очекујем да буде коректно гласање, и поштено. Било ко да побиједи, ово је утакмица за побједу, да нам буде боље, да се боље труде за грађане и живот Сребренице, умјесто само за себе и своје фотеље", поручила је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана