Политичара много, али државника као Додик мало

В. Ш.
Политичара много, али државника као Додик мало

БAЊAЛУКA - Бањалука не смије да постане мјесто које ће да мрзе остали у Републици Српској. Она мора да покаже своју одговорност према свим грађанима РС у Бијељини, Добоју, Источном Сарајеву, Требињу и осталим градовима широм Српске.

Рекао је ово кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик, поздрављен овацијама и бурним аплаузом Бањалучана, на предизборној трибини одржаној у четвртак увече у дворани "Обилићево" у Бањалуци.

- Наша визија је јасна - желимо да сви грађани РС буду сигурни и поносни на своју Републику. Поносни смо на резултате које је у протекле четири године остварила Влада РС. СНСД ће наставити да се супротставља сваком преуређењу БиХ - казао је Додик.

Кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић рекао је да се име Бањалуке помиње више од 500 година, али да "никада није имала развој као у протеклих десет година".

- Бањалука није случајно главни град РС, Бањалука је данас европски град - истакао је Радмановић.

Додао је да РС на челу са Додиком "никада неће дозволити пренос надлежности, као што је радила претходна власт".

- Морамо имати чврсту РС, коју ће водити СНСД, али морамо имати и екипу која ће је чувати и у Сарајеву - нагласио је Радмановић.

Кандидат СНСД-а за Парламент БиХ Никола Шпирић осврнуо се на четири претходне године владавине СНСД-а.

- Чинили смо све за РС, а ништа против БиХ, док су они у Сарајеву радили све против РС, а ништа за БиХ - истакао је Шпирић.

Према његовим ријечима, Додикова политика је донијела потписивање Споразума о стабилизацији, а ускоро ће донијети и визну либерализацију свим грађанима.

- Милорад Додик је показао да зна и умије да води Републику Српску - ко то може боље од њега? Политичара је много, али државника је мало - казала је кандидат СНСД-а за Парламент БиХ Душанка Мајкић.

Додала је да је СНСД "показао" бошњачким политичарима који лобирају у међународној заједници за своје интересе и уништио им снове о заједничкој држави.

- Шта брига Брисел и Вашингтон за наше изборе - они желе да слаби владају, али то се неће догодити - истакла је Мајкићева.

Лакташи

Додик је у четвртак увече на предизборној трибини СНСД-а у мјесној заједници Трн, општина Лакташи, рекао да је СНСД сачувао полицију РС, која штити грађане и свакодневно се обрачунава са криминалцима који растурају дрогу.

Он је рекао да СНСД није партија сукоба и рата, истичући да због политике СНСД-а није било сукоба, насиља, немира, суза и плача.

- Ниједна мајка неће зажалити због наше политике и њен син неће отићи у сукоб и рат јер наше једино оружје су јединство и глас који дижемо на сваки проблем који се појави - истакао је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана