Петровић: Tребиње најпожељнија дестинација захваљујући пројектима СНСД-а

СРНА
Петровић: Tребиње најпожељнија дестинација захваљујући пројектима СНСД-а

ТРЕБИЊЕ- Требиње је постало препознатљиво као центар регије и најпожељнија дестинација због пројеката и дјела које су у овом граду спровели СНСД и коалициони партнери у претходних 16 година, а у посљедњих осам година у граду је продато више хиљада станова, рекао је Срни потпредсједник СНСД-а Лука Петровић.

Петровић је рекао да је од 2017. године била жеља да Требиње буде најпожељнији мали град на Балкану, те да су у томе успјели и раније од зацртане 2030. године.

"Грађевинарство је у Требињу најснажнија грана привреде, буџет града се највише пуни од те гране, продаје локација, ренте и накнаде за околно уређење, то су три ставке од којих се пуни буџет око 14 до 15 милиона КМ годишње, више него од Управе за индиректно опорезивање која је други приход у нашем граду", рекао је Петровић.

Он је рекао да је у посљедњих осам година до данас у Требињу продато 3.000 станова, са чиме се дошло до новог новца у граду, а тиме су ојачале и друге гране привреде и многе струке.

"Унаприједили су се туризам и угоститељство, наравно да то није главна грана, али када људи долазе у овај град, 200.000 је ноћења, и ако саберете да људи кроз свако ноћење, у просјеку кроз храну и спавање, куповину у граду, потроше 100 евра, то је 40 милиона марака годишње", рекао је Петровић.

Он је рекао да је то нови новац у граду кога до сад није било, јер није било позитивне климе. "Да ли видите у опозиционим редовима иједан програм?

Да ли иза њих може неко да прича пет минута о дјелима која су направљена", упитао је Петровић.

Он је рекао да треба поменути шта је локална структура власти у сарадњи са републичким институтуцијама и Београдом урадила, наводећи да је захваљујући тој сарадњи у Требињу изграђен затворени базен.

"Средили смо и сређујемо и даље Духовни центар Мркоњићи, Стари град, направили смо два вртића у овом граду. Не знам како неки други не могу да наведу толика дјела.

Требиње је подржало овај рад, и то двотрећински, а желим да пренесем и оној трећој трећини да види колико је дјела остало иза нас да би живот у Требињу био квалитетнији", рекао је Петровић.

Он је додао да је локална стуктура власти у Требињу средила депонију отпада Ободина, канализационе системе у насељу Горица, а ријешен је и проблем водоснабдијевања у бројним требињским насељима.

"Ријешени су системи за наводњавање Требињског и Петровог поља, али и у Зубачком платоу, Љубомиру, Врпољу и другим селима", рекао је Петровић.

Према његовим ријечима, у Требињу се радило и на асфалтирању путева, а урађено је много на помоћи у изградњи или обнови цркава и парохијских домова. /крај/мко

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана