Перица Бундало: Основа програма стабилна Српска

Жељка Добрић
Перица Бундало: Основа програма стабилна Српска

Очекујем да ће ПДП остварити најбољи резултат од свог оснивања и да ће имати значајно већи број посланика у Народној скупштини РС и Парламенту БиХ него до сада.

Рекао је то у интервјуу "Гласу Српске" носилац кандидатске листе Партије демократског прогреса за Народну скупштину РС у изборној јединици 1 Перица Бундало.

- Основа нашег политичког програма је чврста и стабилна позиција Републике Српске и пут ка Европској унији. Нема промјене Устава БиХ, а поготово Дејтонског уређења без сагласности РС - истакао је Бундало.

* ГЛAС: Очекујете ли побједу? Шта ће се догодити у РС послије избора?

БУНДAЛО: Очекујем сигурну побједу коалиције "Заједно за Српску" на свим нивоима. То ће довести до промјене политичког амбијента, посебно у РС, до промјене односа политичких снага и коначног престанка једнопартијског система власти у РС. Долазак других политичких партија на власт значиће окретање ка рјешавању основних економских и животних питања грађана, покретање развоја РС и постепено рјешавање најважнијег питања, а то је запошљавање. Очекујем да ће ПДП остварити најбољи резултат од оснивања и да ће имати значајно већи број посланика у Народној скупштини РС и Парламенту БиХ него до сада.

* ГЛAС: Шта ће ново избори донијети становницима Српске?

БУНДAЛО: Aко грађани не изађу на изборе или се у значајном проценту опредијеле за политичке опције које су на власти, сами ће сносити одговорност за биједу, сиромаштво, незапосленост и катастрофу која је у том случају неминовна. Ипак, сигуран сам да ће већина препознати тежину свега што се дешава, те да ће, свјесни чињенице да се овакво стање може промијенити, изаћи на изборе, опредијелити се за кандидате ПДП-а и коалиције "Заједно за Српску" .

* ГЛAС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

БУНДAЛО: Очекује нас много посла. Тешко је рећи шта је важније и шта је за грађане приоритетније. У сваком случају, економија, развој, запошљавање као сама суштина бољег живота грађана и реализација у пракси наших јасних рјешења у овим и другим областима, биће наша обавеза од првог дана преузимања власти. Но, нећемо заборавити ни питање одговорности оних који су нас довели у овакво стање.

* ГЛAС: Шта мислите о противничким кандидатима?

БУНДAЛО: О људима појединачно не желим говорити. Кандидати политичких партија које врше власт уклапају се, мање или више у сивило, безнађе, низ празних прича и лажних обећања као и до сада. Својим радом у претходним годинама рекли су све о себи. Види се то на сваком кораку, а и грађани то препознају. Истина, има међу њима и часних људи али веома мало. Очекујем врло прљаву кампању партија на власти.

* ГЛAС: Шта је основ Вашег политичког и економског програма?

БУНДAЛО: Основа нашег политичког програма је чврста и стабилна позиција РС и пут ка Европској унији. Нема промјене Устава БиХ, а поготово Дејтонског уређења без сагласности РС. Нисмо за било какво прекомпоновање БиХ типа "четири територијалне јединице". Економски програм ПДП-а је јасан, прецизан и остварив, садржи конкретна рјешења за бољи живот грађана у пет кључних области: запошљавање, пољопривреда, пензијски систем, здравство и образовање. Најважније је запошљавање, али у производним предузећима, а не у министарствима и општинама.

Излазност

* ГЛAС: Хоће ли излазност бирача бити већа него на претходним изборима?

БУНДAЛО: Од обећаног градилишта РС постаје само велика црна рупа од које сви бјеже што брже и што даље. Грађани су ово препознали и због тога и евидентног опредјељења да се учини промјена, очекујем знатно већу излазност него до сада. Они који не изађу на изборе, гласају за то да постојеће стање остане и даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана