Пећанац: Грађани Дрвара имају повјерења у социјалисте

Г.С.
Пећанац: Грађани Дрвара имају повјерења у социјалисте

Јасна Пећанац, предсједница Регионалног одбора Социјалистичке партије са сједиштем у Дрвару и носилац листе у овој општини рекла је данас да излазе спремни на изборе убијеђени да ће остварити одличан резултат јер уживају повјерење грађана.

– Ове године на изборе излазимо ударнички са 22 кандидата, интензивно радимо да направимо резултат и убијеђени смо у нашу побједу. Боримо се за бољи живот у Дрвару, за социјалну правду и да остваримо добар резулрат. Очеујемо минимално 10 одсто гласова, односно два мандата у Општинском вијећу – рекла је Пећанац.

Она каже да је Социјалистичка партија једина права опозиција у Дрвару већ неких осам година и народ их тако и препознаје.

– Народ нас је тако и препознао и вјерује у нас. Ми се заиста боримо за права грађана, а до сада нисмо били у власти јер са њима нисмо до сада нашли заједнички језик – рекла је она.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је рекао да у Дрвару осјећа позитивну енергију, историјски и у сваком смислу.

– Захвалан сам свима који доприносе развоју Дрвара. Овдје имамо проблем опадања броја младих што је аларм за промјену политика. Зато морамо да помогнемо овом крају да се развија. Поносни смо на Дрвар и сматрамо да политика треба да буде носилац развоја. Морамо развијати општине у Федерацији БиХ и помагати повратницима јер стање није задовољавајуће, а ви то најбоље знате. Стање у Федерацији се мора мијењати на боље. Припремили смо измјене законске регулативе који ће се бавити рјешавањем проблема повратника Дрвара, Грахова, Петровца и других општина ФБиХ – рекао је Ђокић.

 

Он је рекао да постоји намјера да се формира секретаријат који ће се бавити питањима повратника и располагати информацијама о функционисању свих сегмената живота, па и ове категорије становништва. На тим информацијама ће се креирати политика развоја тих општина, у складу са локалним специфичностима и потребама.

– Тако ћемо створити све институционалне и друге претпоставке за унапређење свих сегмената живота повратника и свих грађана. Ако то не урадимо, за 10-20 година ћемо изгубити многе општине. Ако се у наредних пет година не десе ове систематске промјене и ако младима не дамо разлог да остају овдје, тада ће нам све бити узалуд – рекао је Ђокић.

Он је додао да је то нова политика социјалиста која ће се спроводити и која ће обезбиједити инститционалну реформу и подршку развоју локалних заједница ради осигурања одрживости живота на овим просторима.

– СП остаје при својој темељној идеји, борби за друштво солидарности и социјалне правде. Борба за наше општине у Федерацији се огледа управо кроз ту солидарност коју бригом и дјелима требамо показати. Наша будућност зависи од нас и овај закон ће бити замајац промјена и бољег живота – рекао је Ђокић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана