ПДП: Захвалност полицији на правовременој реакцији, расвијетлити мотив напада

Срна
ПДП: Захвалност полицији на правовременој реакцији, расвијетлити мотив напада

БАЊАЛУКА- Партија демократског прогреса (ПДП) захвалила је МУП-у Републике Српске на правовременој реакцији и привођењу осумњиченог у вези са недавним нападом на аутомобил њиховог кандидата за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

У овој партији очекују да се открију мотив и позадина овог инцидента како би се, како кажу, смирила ситуација када је ријеч о кампањи.

- Добро је да је полиција реаговала и привела осумњиченог, али очекујемо тачну и потпуну информацију, односно шта је позадина овог напада - рекао је потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Црнадак је додао да се ПДП неће служити негативним стварима у кампањи и водити је на прљав начин.

- Водимо остатак кампање на фер и поштен начин, без агресије - рекао је Црнадак.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић рекао је да треба ријешити овај случај, све ради унапређења безбједносне ситуације у Бањалуци.

- Захваљујем припадницима МУП-а који су привели лице након пријаве напада. Али, треба открити шта је стварни мотив напада и да се то сазна - рекао је Станивуковић и додао да је то важно да не буде угрожавања било чије безбједности или живота.

Станивуковић је осудио то што су се у Бањалуци, усред кампање, појавили непотписани леци у којима се он, како каже, непримјерено и некоректно повезује са појединим лицима из криминалног миљеа.

Он је рекао да су овакве појаве проблематичне јер се неко игра са емоцијама људи, што може изазвати инциденте попут поменутог напада на његове сараднике.

Члан Градског одбора ПДП-а Огњен Савановић, који је био у аутомобилу приликом инцидента, рекао је да је приведено лице "уперило пиштољ у њега и сарадника", али да је увјерен да је осумњичени хтио да науди Станивуковићу.

Припадници Полицијске управе Бањалука, након комплетирања документације, доставиће извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука против лица чији су иницијали З.С. због основа сумње да је починило кривично дјело угрожавање сигурности, саопштено је раније из Полицијске управе Бањалука.

Лице З.С. јуче је ухапшено непосредно након што је запримљена пријава у Полицијској станици Бањалука Лазарево од лица О.С. да га је, док се кретао теретним возилом "фолксваген амарок", пратило непознато лице аутомобилом "рено клио" и усмјеравало пиштољ у правцу возила.

Од лица З.С. одузет је гасни пиштољ, те ће у складу са тим бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.

Извршено је алкотестирање лица З.С. и утврђено присуство 2,18 промила алкохола у крви, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана