ПДП у бањалучком насељу Борик: Караван дјела ће се наставити

ГС
ПДП у бањалучком насељу Борик: Караван дјела ће се наставити

БАЊАЛУКА – ПДП је синоћ одржао трибину у Борику која је, како је саопштено из те странке, још један доказ успјешне и велике подршке Драшку Станивуковићу и листи ПДП у Бањалуци.

Кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке, Драшко Станивуковић је поручио да је за Борик урађено много и да ће урадити још више.

"То је одавде порука која треба да се чује. Градили смо дјечја игралишта и обнављали она која нису била добра. То значи да градимо вртић "Наташа" и да га завршавамо, чиме ће 100 до 150 дјеце добити ново мјесто у вртићу. Такође, обнављали смо улице и градили кружне токове. Наш план је да сада, од Градског моста до Ребровца, наставимо градњу шеталишта уз Врбас. Нова паркинг места су један од приоритета, а имамо градску земљу коју смо препознали на потезу од Фруктоне до Мале пијаце, гдје ћемо градити паркинг мјеста која су пријеко потребна и о томе смо разговарали са људима", рекао је он.

Станивуковић је као садашњи и будући градоначелник Бањалуке демантовао тврдње да ће на локацији мале пијаце бити изграђена два небодера.

"На тој локацији биће изграђени објекти висине постојећих зграда. На простору Фруктоне биће урађена интервенција која подразумијева нови трг, парк, павиљон за културу и стамбено-пословни објекти одговарајуће спратности. Такође, оно што је важно, биће изграђене подземне и надземне гараже. Испоштовали смо захтјеве грађана, а који се односе на гараже и на спратност објеката", рекао је Станивуковић.

Он је истакао да ће у Борику бити уложено око милион марака у изградњу највећег спортско - рекреативног центра који ће бити завршен у наредних тридесет дана.

"Све ово много значи за насеље Борик. Од нових авенија и алеја, нових паркова и дјечијих игралишта. Такође враћамо војни полигон као што смо вратили стару фонтану и као што смо данас почели да градимо хотел Палас", објаснио је јуче Станивуковић и поручио да наставља да уређује и уљепшава Борик.

Он је закључио да управо због тога свега очекује убједљиву побједу у Борику.

Овај догађај је још једном потврдио снагу и јединство ПДП-а, као и одлучност да наставе радити за бољитак Бањалуке и њених грађана.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и носилац листе за Скупштину града Бањалука, изјавио је да је Борик центар Бањалуке и да показује да што је више клевете и лажи, то су нама Драшко и ПДП дражи и јачи.

"Ово ће бити једна феноменална побједа, побједа људи који хоће дела, који неће примитивизам, пријетње и мржњу, већ желе конкретне дивне ствари које је Драшко, заједно са овим дивним људима, донио у Бањалуку у претходних неколико година. Тај караван дјела ће се наставити. Фасциниран сам енергијом која је невјероватна, а која пружа подршку Драшку, али и листи ПДП-а", истакао је Бореновић.

Кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука, Небојша Дринић, поручио је да је енергија у Борику одлична.

"У свакој мјесној заједници људи су препознали наш рад и подржали наша дјела, којих је преко 700 за ових 4 године. Много смо радили и трудили се да подигнемо народ и укључимо га у друштвене процесе. Борик је иначе пасивно насеље у смислу политичког ангажмана, али кроз ситније и крупније пројекте успјели смо да анимирамо људе, а то што се овдје вечерас окупило више од 500 људи говори само за себе", рекао је синоћ Дринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана