ПДП, СДС, ДНС и "Бањалука зове": Очекујемо да ће ЦИК поновити изборе у Добоју

Срна
ПДП, СДС, ДНС и "Бањалука зове": Очекујемо да ће ЦИК поновити изборе у Добоју

ДОБОЈ - Предсједник Градског одбора ДНС-а Добој Славко Глигорић очекује да ће Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ поновити изборе у Добоју због, како каже, уочених изборних нерегуларности.

- Желим да похвалим рад ЦИК-а, у који нисам од почетка сумњао - рекао је Глигорић на конференцији за новинаре у Добоју коју су организовали представници добојских градских одбора ПДП-а, СДС-а, ДНС-а и Народног покрета "Бањалука зове".

Члан Главног одбора ПДП-а Оливера Недић рекла да не сумња да ће ЦИК донијети одлуку о понављању избора у Добоју, с тим што ће, како каже, из изборног процеса бити искључени сви учесници за које је утврђено да су починили малверзације.

Она тврди да се изборна дешавања у Добоју и Сребреници не могу доводити у везу.

Представник Народног покрета "Бањалука зове" - Добој Мирослав Боројевић каже да би ЦИК, уколико се избори у Добоју понове, требало да обрати пажњу на "валидност политичких субјеката који би учествовали у том процесу".

Повјереник за Градски одбор СДС-а Раде Јанковић рекао је да су странке опозиције "морални побједници избора у Добоју".
ЦИК БиХ није објавио резултате локалних избора у Добоју, а на сједници 19. новембра усвојио је закључак о покретању поступка утврђивања повреда правила изборног процеса или изборних права на бирачким мјестима у изборној јединици Добој.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета "Бањалука зове" и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду, који су достављени ЦИК-у.

У захтјеву се тражи да буду смијењени актуелни предсједник и чланови Градске изборне комисије, да ЦИК у Добоју формира независну изборну комисију, да у поновљеним изборима буде онемогућен рад свим предсједницима и члановима бирачких одбора код којих су уочене изборне неправилности, да поновљене изборе прате независне организације, те да на бирачким мјестима буде постављен видео-надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана