Павловић: Подстицаје за приједорске пољопривреднике повећати са 400.000 на милион КМ

Срна
Павловић: Подстицаје за приједорске пољопривреднике повећати са 400.000 на милион КМ

ПРИЈЕДОР - Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Далибор Павловић најавио је данас да ће, ако добије повјерење грађана, раздвојити постојеће Одјељење за привреду и пољопривреду града Приједора на два, те инсистирати на повећању подстицаја за пољопривреду са садашњих 400.000 на милион КМ.

- Бањалука има 1,2 милиона КМ за пољопривреду, од чега 400.000 КМ за обнову механизације, док је код нас та ставка недовољних 30.000 КМ - рекао је Павловић на конференцији за новинаре у Приједору.

Према његовим ријечима, у Приједору је од 2013. до 2018. године број пољопривредних газдинстава смањен са 3.014 на 1.253.

- Нисмо задовољни ни програмом за премије за млијеко, будући да смо ми амандманом у Скупштини града Приједора тражили премије за сваку литру произведеног млијека, а не да се ограничавају произвођачи на максималне износе до 2.000 КМ односно до 4.000 КМ годишње - додао је Павловић.

Он је најавио да ће при хладњачи за воће и поврће у Омарској бити формиран и дистрибутивни и центар за прераду који ће бити отворени за сарадњу са малим предузетницима, као и да ће се сличан комплекс градити у још неком дијелу Приједора насупрот Омарској како би се постигла територијална распоређеност.

Шеф изборног штаба приједорског СНСД-а Драгослав Кабић рекао је да су предизборни скупови у складу са хигијенско-епидемиолошким мјерама и да исто очекују и од свих других политичких субјеката, укључујући инсистирање да се иоле бројнија окупљања одржавају искључиво на отвореним просторима.

- Грађане позивамо да изађу на изборе. Разумијемо ситуацију повећања броја заражених, али избори су неминован процес. Јуче су одржани и у Америци и људи су искористили своје највише демократско право. Не смијемо дозволити да нас било која ситуација дестабилише - додао је Кабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана