Отворена сва бирачка мјеста у Српској

Г.С.
Отворена сва бирачка мјеста у Српској

Сва бирачка мјеста на подручју Републике Српске су отворена и процес гласања се одвија мирно, без инцидената, уз поштовања епидемиолошких мјера које се односе на спречавање ширења вируса корона међу становништвом, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Штаб МУП Републике Српске “Избори 2020” прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској на дан локалних избора, наводи се у саопштењу.

Због одржавања локалних избора, локације за издавање личних докумената МУП Републике Српске (реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију) раде данас, 15 новембра до 19.00 часова.

Како подсјећају из МУП Српске, у циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања локалних избора на подручју БиХ, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају за 15. новембар 2020. године од 00.00 до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, центри јавне безбједности, станице јавне безбједности и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

У истом временском интервалу на подручју Републике Српске забрањен је и саобраћај за теретна моторна возила преко 3,5 тоне укупне масе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана