ОЕБС: Значајан број међународних организација пратиће изборе

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- За опште изборе у БиХ који ће бити одржани у недјељу, 2. октобра, влада велики интерес међународних званичника, изјавила је данас шеф посматрачке мисије Парламентарне скупштине ОЕБС-а на предстојећим изборима Ирена Хараламбиду.

Хараламбиду, која је потпредсједник Парламентарне скупштине ОЕБС-а, рекла је да ће значај број међународних организација имаће своје посматрачке мисије.

Члан делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Халид Гењац примио је чланове посматрачке мисије Парламентарне скупштине ОЕБС-а и са њима рагзоварао о предстојећим општим изборима у БиХ.

На састанку је било ријечи о свим изазовима у вези са изборним процесом, посебно о кључим елементима предизборне кампање која је у току, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

С тим у вези разговарано је о финансирању кампање, те кориштењу говора мржње и улози медија. Оцијењено је да је током ове предизборне кампање у значајној мјери смањено кориштење говора мржње, као и да су јавни сервиси имали фер приступ свим политичким субјектима.

Наглашена је и потреба постизања политичког консензуса у вези са јачањем интегритета избора и у вези са измјенама Изборног закона у складу са пресудама Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана