Одржана трибина Народног Покрета "Ђорђе Милићевић": Циљ седам одборничких мандата и побједа кандидата за начелника

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- На шамачком градском тргу данас је одржана трибина Народног покрета /НП/ "Ђорђе Милићевић" на којој су представљени кандидат за начелника општине Ђорђе Милићевић, носилац листе Велимир Андрић и 30 кандидата за одборнике у локалном парламенту, а циљ им је седам одборничких мјеста и побједа кандидата за начелника.

Милићевић је у обраћању нагласио да је сигуран да су сви сагласни са њим да Шамац од претходних избора, за вријеме његовог мандата, изгледа другачије, те додао да је у ову локалну заједницу уложено више од три милиона КМ бесповратних средстава са различитих нивоа власти.

"У свакој мјесној заједници нешто је урађено. Асфалтирали смо двије нове улице у Шамцу, започели уређење Кеја на ријеци Сави, наредних дана, након 30 година, отварамо Градску библиотеку, послије 14 година враћамо Основни суд у Шамац, а послије 15 година у највећој мјесној заједници Обудовац имамо дјечије обданиште", рекао је Милићевић.

Он је нагласио да су то најважнији инфраструктурни пројекти који су реализовани у протекле четири године.

"Циљ је да се у наредне четири године дамо на уређењу Улице цара Душана и уређење Кеја, као и да откупимо један дио земљишта испред градске библиотеке и направимо мини-трг у том дијелу Шамца", рекао је Милићевић и додао да су гарант остварења постављених планова кандидати овог покрета.

Милићевић је напоменуо да је у протекле четири године из општинског буџета издвојено око 250.000 КМ за подршку локалној привреди, те је данас у Шамцу 300 радника више, а два комунална предузећа нису се задужила ниједну КМ, док је у њих уложено више од 200.000 КМ донаторских и општинских средстава.

"Наш задатак је да искористимо све своје људске капацитете, да, осим нових тржних центара, улагања и инвестиција, обезбиједимо и један производни погон. Један такав погон почеће почетком сљедеће године у мјесној заједници Брвник. Даћемо посебан акценат на социјалну политику, вантјелесну оплодњу, подршку првачићима, да свака породица са четворо и више дјеце има примања", рекао је Милићевић, додајући да су привреда, инфраструктура и социјална политика главни сегменти у наредном четворогодишњем мандату.

Он је подсјетио да њега као кандидата за начелника подржава коалиција "Људи прије свега" - НП "Ђорђе Милићевић", СДС и Независна странка доктор Михајло Товирац.

"Главни циљ је да ова листа освоји највећи број гласова на овом подручју и да као начелник општине побиједим на изборима 15. новембра. Не бих се кандидовао када не бих био потпуно сигуран, а побиједићу уколико грађани буду више цијенили рад од демагогије и буду дали подршку ширем друштвеном интересу, а не појединачном, те уколико се буде цијенило све што је урађено у протекле четири године", рекао је Милићевиић.

Носилац листе кандидата НП "Ђорђе Милићевић" Велимир Андрић рекао је да му је част бити носилац овакве листе, која је са младим високообразованим људима разних профила и неколико старијих, који ће својим искуством дати посебан допринос у борби са проблемима са којима се сусреће ова локална заједница.

"Ово је листа која се залаже за инфраструктурно уређење општине Шамац, не само градског подручја, него и свих сеоских средина. Залагаћемо се даљу консоолидацију буџета општине, изградњу капацитета кључних јавних предузећа, подршку привреди и пољопривреди кроз већа подстицајна средства и одговорнију социјалну политику, коју смо водили и у претходном периоду", рекао је Андрић.

Андрић је оцијенио да је за остварење тих циљева потребна стабилна скупштинска већина.

"Треба да направимо историјски резултат - да будемо прва политичка странка са највећим бројем гласова. То значи седам одборничких мандата у Скупштини општине Шамац и да побиједи досадашњи начелник Ђорђе Милићевић", рекао је Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана