Одржана Конвенција СНСД-а у Бањалуци: “Идемо у нову побједу за РС”

Г.С.
Одржана Конвенција СНСД-а у Бањалуци: “Идемо у нову побједу за РС”

БАЊАЛУКА - Савез независних социјалдемократа (СНСД) вечерас је у Бањалуци одржао страначку Конвенцију посвећену наредним општим изборима у БиХ на којој је поручено да ова партија и њени кандидати иду у нову побједу за Републику Српску.

Конвенција је одржана на тврђави Кастел гдје су представљени сви кандидати СНСД-а на општим изборима.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а поручио је да је СНСД странка која се вечерас окупила да би дала завјет  иде у нову побједу за Републику Српску.

“Ми хоћемо да Република Српска буде јака, шта је лоше у томе”,  рекао је Додик.

Рекао је да је Република Српска отаџбина свакоме ко је воли, без обзира гдје у свијету се налазио.

“Наше основне политике су биле у вези са нашим идентитетом, развојем и мирним животом овдје. Она није била усмјерена ни против кога, она је усмјерена само за Републику Српску”, рекао је Додик.

Жељка Цвијановић, потпредсједник СДСД-а, рекла је да су јака Република Српска, јаке институције, јаке политике и јаки лидери оно што треба народу.

“Све наше побједе су биле велике и снажне зато што су све оне биле за Републику Српску”, рекла је Цвијановићева.

Истакла је да ће побиједити још једном.

“Јер наша побједа значи изградњу нових школа, вртића, ауто-путева, нових мостова и свега онога што наш народ жели”, рекла је Цвијановићева.

Додала је да су школе, вртићи, болнице, веће плате и пензије, побједе СНСД-а.

Владо Ђајић, носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Српске у изборној јединици три, поручио је вечерас на Конвенцији ове странке на Кастелу, да је 2. октобар догађај којим “исписујемо странице историје”.

“Постоје историјски догађаји када показујемо карактер, одговорност и патриотизам. То су догађаји у којима исписујемо странице историје и бирамо најбољи пут за себе и за своју дјецу, ове године то је 2. октобар”, рекао је Ђајић.

Ђајић је нагласио да је то дан када ће народ бирати између “рада, знања и националног поноса”.

“СНСД се бори за људе, слободу и отпор онима који желе да униште Републику Српску”, додао је Ђајић.

Руси тразили 56 виза за одлазак у УН,јос нису добили ниједну

ЊУЈОРК, 2. септембра (Тањуг) - Русија је затражила 56 виза од Сједињених држава како би се омогућио улазак у земљу руском министру спољних послова Сергеју Лаврову и његовој делегацији, која планира да путује у Њујорк на годишњи скуп светских лидера у УН овог месеца (13-27. септембар), али засад није добила ниједну, јавља Ројтерс.

Руски амбасадор у УН Василиј Небензја је навео у писму генералном секретару УН Антонију Гутерешу да је ситуација “алармантна”, јер је Вашингтон током претходних месеци константно одбијао да изда визе бројним руским делегацијама за догађаје у оквиру УН.

Портпарол Стејт департмента, међутим, одговара да САД врло озбиљно сматрају своје обавезе као домаћин Уједињених нација и да су подаци о визама поверљиви, тако да не може да коментарише појединачне случајеве.

Према договору у УН из 1947. године, од САД се уопштено тражи да дозволи улазак у УН страним дипломатама, али Вашингтон каже да може да одбије визе када су у питању одређени разлози, као што су “безбедност, тероризам и страна политика”.

“Обрадимо стотине виза сваке године за делегације Руске Федерације које присуствују разним догађајима у УН”, рекао је портпарол Стејт департмента, додајући да апликације треба да се поднесу што раније, како би се омогућила правовремена обрада.

“Ово је веома важно због руских незаконитих акција против наше амбасаде у Москви, укључујући принудно искључење локалног особља, као и особља из трећих земаља, што је јако оштетило рад наше мисије и наше капацитете за обраду виза”, додао је портпарол.

Небензја каже да су захтеви за визе на време поднети америчкој амбасади у Москви, а портпарол генералног секретара УН није одговорио на захтев за коментар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана