Одлучно за снажну и стабилну Српску

В. К.
Одлучно за снажну и стабилну Српску

БAЊAЛУКA - Савез за демократску Српску (СзДС) у петак је званично почео изборну кампању представљањем кандидата странке за октобарске изборе, уз поруку да су одлучни да створе снажну и стабилну Српску.

Лидер СзДС-а и кандидат за предсједника РС Драган Калинић истакао је да је увјерен да су створили побједнички тим и да је ријеч о "партији бољег избора" за становнике Републике Српске, а која заступа двије основне ствари.

- Желимо социјално и економски стабилну, демократски јаку Српску, као и да ријешимо егзистенцијалне проблеме обичног човјека. Кроз унутрашње јачање демократских институција морамо да учврстимо Српску пред искушењима за које се сумња да ће задесити РС током идућих неколико мјесеци или година, јер је евидентно да ће се вршити притисци да се створи јединствена БиХ - рекао је Калинић.

Послије представљања носилаца кандидатских листа СзДС-а за Народну скупштину РС и Парламент БиХ, Калинић је поновио да странка на изборе излази са слоганом "Одлучно", што је главна порука бирачима у Српској.

Кандидат за члана Предсједништва БиХ из РС Рајко Паповић нагласио је да неће изневјерити повјерење бирача.

- Морамо снажно и одлучно бранити интересе српског народа и Српске унутар БиХ, јер су видљиве намјере појединаца, по жељи њихових ментора, да створе на овим просторима државу по својој мјери - рекао је Паповић и додао да није могућа БиХ у којој се крше права српског народа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана