Обрадовић: ДНС Бањалука подржава Радојичића, Нешић прекршио сва страначка правила

Срна
Обрадовић: ДНС Бањалука подржава Радојичића, Нешић прекршио сва страначка правила

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Градског одбора Демократског народног савеза (ДНС) Боривој Обрадовић позвао је данас симпатизере и чланство странке да остану при ранијој одлуци и на изборима за градоначелника Бањалуке гласају за Игора Радојичића (СНСД).

Обрадовић је у саопштењу подсјетио да је Предсједништво бањалучког ДНС-а у мају донијело одлуку након које је потписан коалициони споразум са СНСД-ом у којем су се обавезали на подршку Радојичићу.

Након што је Предсједништво ДНС-а поново затражило мишљење Градског одбора ДНС-а о наставку сарадње са СНСД-ом и наступу на изборима у Бањалуци, Предсједништво Градског одбора ДНС-а је 20. октобра једногласно донијело одлуку да остане при раније дефинисаном ставу.

- Господин Нешић (Ненад, предсједник ДНС-а) је прекршио сва страначка правила и процедуре и практично послао приватну одлуку гласачима, игноришући званичне одлуке странке. Неприхватљиво је да неко прича о демократији, а на такав начин покушава да наметне самовољу као модел одлучивања - нагласио је Обрадовић.

Нешић је гостујући синоћ на Телевизији БН позвао грађане да на изборима за градоначелника Бањалуке подрже кандидата опозиционих партија Драшка Станивуковића (ПДП).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана