Објављен јавни позив за избор супервизора изборног процеса

Срна
Објављен јавни позив за избор супервизора изборног процеса

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ објавила је јавни позив за избор кандидата за супервизоре изборног процеса у општинским и градским изборним комисијама.

Супервизори су овлаштене и акредитоване особе у име ЦИК-а БиХ задужене да координишу и надгледају опште изборе у оквиру овлаштења прописаних Изборним законом БиХ, саопштено је из ЦИК-а.

Напомиње се да за супервизора не може бити именована особа која се не може кандидовати, која је члан највишег извршно-политичког органа политичке странке или коалиције, која је носилац изабраног мандата или је члан извршног органа власти.

Осим тога, за супервизора не може бити именована особа која је кандидат за изборе за било који ниво власти на општим изборима 2018. и локалним изборима 2020. године, као и особа којој је у посљедње четири године изречена казна за радњу која представља тежу повреду изборних закона или прописа за коју је лично одговорна.

Пријава се подноси путем посебне онлајн апликације постављене на интернет страници ЦИК-а БиХ. Рок за подношење пријава је сриједа, 28. септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана