Обећано рјешавање проблема мјештана насеља Пет језера

Срна
Обећано рјешавање проблема мјештана насеља Пет језера

БИЈЕЉИНА - Предсједник СДС Семберија Мићо Мићић и кандидати ове странке за градски парламент Бијељине разговарали су вечерас са мјештанима насеља Пет језера о актуелним инфраструктурним проблемима и обећали њихово рјешавање.

Станари објеката које је прије 22 године градила Влада Њемачке незадовољни су што још нису успјели да откупе станове у којима живе, а Мићић је поручио да, упркос томе, ови људи “могу да буду сигурни да их нико неће приморати да напусте те зграде”.


“Потпуно разумијем проблеме ових људи и ја сам годинама уз њих, Градска управа би им одмах додијелила станове у власништво, али то још не дозвољавају њемачки инвеститори”, рекао је Мићић.

Он је истакао да се локална власт за то бори свим снагама и да ће покушати и на републичком нивоу да ријеши ово питање.

“Ако се то не догоди до прољећа, обезбиједићемо средства да ови људи могу да реновирају објекте, промијене кровове, олуке и водоводне цијеви”, рекао је Мићић.

Кандидат СДС Семберија за одборника Ратомир Драганић подсјетио је да нису сви објекти у овом насељу спорни, али да одређени број породица погинулих бораца и ратних војних инвалида жели да има сигурност, саопштено је из СДС Семберија.

“Овдје живе људи којима је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату у Федерацији БиХ све уништено, а имовину нису успјели да продају. Ми разумијемо њихову жељу да остваре власништво и трудићемо се да са њемачком страном ријешимо овај проблем”, рекао је Драганић.

Одборнички кандидат Младен Петровић је навео да је насеље Пет језера једно од љепших дијелова града, у којем су изграђени модерна школа, вртић, као и пјешачке стазе.

“Овај дио града добио је модеран изглед, много људи се доселило, а вечерашњи скуп доказује да имамо њихову подршку”, оцјељује Петровић.

Он је поручио да је листа СДС Семберија најквалитетнија и да су на њој људи из различитих бранши који могу допринијети развоју Бијељине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана