О Жунићевом насљеднику одлучиће руководство странке

Срна
О Жунићевом насљеднику одлучиће руководство странке

БАЊАЛУКА- Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић, који је недавно побиједио у изборној трци за позицију градоначелника Дервенте, рекао је да ће навјероватније још на једној сједници парламента предводити посланике ове партије, додавши да ће о његовом насљеднику одлучити органи и руководство најснажније политичке странке у Српској.

Жунић је прецизирао да би половином новембра требало да добије сертификат и преузме позицију градоначелника Дервенте, освојену на протеклим локалним изборима.

„До тада ће бити још једна сједница Народне скупштине и у том неком периоду ће Извршни комитет и руководство странке, у консултацији са посланицима, да изаберу новог шефа СНСД-овог посланичког клуба“, рекао је Жунић Срни.

Он је истакао да му је једна од великих животних и политичких жеља била да ради у локалној заједници с обзиром да је од 2008 до 2014. године обављао функцију замјеника начелника општине Дервента.

„Ово сад је, да кажем, некакав врх политичког дјеловања у локалној заједници. Сматрам да заједно са сарадницима свом граду могу много да дам. А нормално је да ће ми недостајати Скупштина. Било је ту важних ствари, усвојених одлука и закона. Поносан сам на све што смо у овом мандату урадили у корист грађана, а урадили смо доста. Недостајаће ми и та врста адреналина, политичке позорнице и арене која се дешава у Скупштини. Али сада је дошло вријеме и за извршну власт“, навео је Жунић.

Према подацима Централне изборне комисије БиХ кандидат СНСД-а за градоначелника Дервенте Игор Жунић је освојио 6.279 гласова или 50,81 одсто, а кандидат СДС-а Владо Ковачевић 5.537 гласова или 44,8 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана