Нешић: У Модричи наставак сарадње са СНСД-ом

Срна
Нешић: У Модричи наставак сарадње са СНСД-ом

МОДРИЧА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је данас да је Предсједништво странке дало сагласност Општинском одбору ДНС-а у Модричи да настави сарадњу са СНСД-ом и подржи Мару Милошевић из СНСД-а као заједничког кандидат за начелника ове општине.

Нешић је навео да је ДНС у Модричи предложио руководству странке да би за ДНС у овој општини било најбоље да на изборима наступи у коалицији а СНСД-ом.

- Иступили смо из коалиције на нивоу Републике Српске и БиХ, а оставили слободу општинским одборима да сами одлуче о коалицијама у својим општинама - рекао је новинарима Нешић након састанка са руководством ОО ДНС-а у Модричи.

Он је навео да је задовољан стањем у Општинском одбору странке у Модричи, чије руководство очекује освајање највећег броја одборничких маданта и избор Маре Милошевић за начелника општине.

Нешић је оцијенио да ДНС у Републици Српској има велику подршку грађана, као и да све партије треба да се окупе око рјешавања питања економије и демографске слике у Српској.

Предсједник ОО ДНС-а Модрича Синиша Никић, који је носилац листе странке на изборима у Модричи, рекао је да је општини потребан привредни развој, индустријска зона, посао за младе и привлачење инвеститора.

Он је навео да је од марта у Модричи без посла остало више од 600 радника, те да је тешко стање и у локалном буџету, који је око 30 одсто мањи од планираног.

- Модрича је мала локална заједница која не може утицати на политчке односе у Републици Српској и БиХ, због чега је важно да ова општина има подршку свих републичких и институција на нивоу БиХ - рекао је Никић.

Руководство ОО ДНС-а са кандидатима на изборима у Модричи и предсједник странке Нешић су на Тргу Милан Јелић представили програм странке и разговарали са грађанима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана