Недељко Чубриловић Коалиција СНСД-ДНС-СП најбоље рјешење за Српску

Ведрана Кулага
Недељко Чубриловић Коалиција СНСД-ДНС-СП најбоље рјешење за Српску

Коалиција СНСД-ДНС-СП најбоље је рјешење за Републику Српску и БиХ, рекао је у интервјуу за "Глас Српске" носилац листе Демократског народног савеза (ДНС) за Народну скупштину РС у изборној јединици два Недељко Чубриловић.

- Односи у коалицији су добри и коректни, упркос различитим погледима на неке ствари који не угрожавају односе у коалицији - рекао је Чубриловић.

* ГЛAС: По чему су ови избори значајни за ДНС и за становнике РС?

ЧУБРИЛОВИЋ: Важно је да РС има стабилност и стабилан политички амбијент какав је имала у претходном мандатном периоду и очекујем да ће се то и поновити. Избори су учестали на овим просторима тако да се могу стратешки ријешити одређена питања и проблеми. Ми увијек имамо историјске тренутке, а ови избори су веома битни за БиХ, поготово за Републику Српску и њене становнике па се надам да ће избори, у првом реду, донијети стабилност на овим просторима.

* ГЛAС: Носилац сте листе у изборној јединици два за НСРС. Зашто сте пристали на ову кандидатуру и какав резултат очекујете?

ЧУБРИЛОВИЋ: Процјена ДНС-а је била да могу да допринесем бољем изборном резултату. Очекујем да Бањалука добије барем једног посланика, да поправимо резултат у односу на локалне изборе и да коначно на простору изборне јединице два ДНС добије одговарајућу позицију коју заслужује и мислим да ће то и реализовати.

* ГЛAС: ДНС је у коалицији са СНСД-ом и СП-ом. Како гледате на ту коалицију и какав резултат очекујете?

ЧУБРИЛОВИЋ: Коалиција СНСД-ДНС-СП је најбоље рјешење за РС и БиХ да потврди свој резултат са претходних избора да ове три странке буду у позицију да формирају власт и мислим да ће ти односи остати у домену коректног у идућем периоду. Односи у коалицији су добри и коректни, упркос различитим погледима на неке ствари који не угрожавају односе у коалицији.

* ГЛAС: У трци за предсједника РС учествује 19 кандидата, између осталих, актуелни премијер РС Милорад Додик, Огњен Тадић из СДС-а и Драган Калинић из СзДС. Какво је Ваше виђење "трке за предсједника"?

ЧУБРИЛОВИЋ: Додик нема конкуренцију у односу на поменуте кандидате и сасвим је извјесна побједа предсједника СНСД-а. Очекујем да кампања буде са стране опозиције некоректна и са много измишљотина.

* ГЛAС: Како гледате на коалицију "Заједно за Српску"?

ЧУБРИЛОВИЋ: Првенствено очекујем да садашња коалиција у власти има апсолутну побједу. Што се тиче друге стране, то је њихов политички програм и демократско право да се на тај начин организују. Опредијелили су се за ту врсту политике и мислимо да у овој ситуацији не могу бити озбиљан противник на политичкој сцени РС.

* ГЛAС: У којим дијеловима РС очекујете највећу излазност и какав ће, према Вашем мишљењу, бити укупни одзив грађана на изборима?

ЧУБРИЛОВИЋ: Сматрам да ће укупна излазност грађана бити мала, нешто више од 50 одсто. Тешко је претпоставити у којој регији ће бити највећа излазност грађана, али мислим да ће проценат излазности бити највећи у руралним областима.

Изборна реторика

* ГЛAС: Каква је изборна реторика политичара на овим просторима?

ЧУБРИЛОВИЋ: Све зависи од начина на који се политичар представи јавности. У политици је најтежи пут истине, а ДНС неће никога да блати. Током кампање говорићемо о странци и свом раду, али за очекивати је од странке до странке различите погледе на изборе. Често поједине ствари измакну контроли и десе се ствари које не приличе нити личностима нити странкама којима припадају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана