Небојша Ракић, заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Српца: Радићемо једнако за све грађане

Ведрана Кулага Симић
Небојша Ракић, заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а за начелника Српца: Радићемо једнако за све грађане

Кандидовао сам се првог човјека Српца јер овој општини треба развој, а не подјеле. Сви морамо да радимо на рјешавању животних питања, да бисмо задржали наше суграђане на овом простору, а то можемо само ако искрено радимо за њих, истакао је у интервјуу за “Глас Српске” кандидат ПДП-а и СДС-а за начелника Небојша Ракић.

- Сви морамо да радимо на рјешавању животних питања наших суграђана и то без подјела и страначких књижица. Многе ствари у локалној заједници не штимају и промјене се морају десити - истакао је Ракић.

ГЛАС: Шта нудите гласачима, односно зашто да гласају за Вас, а не за ваше противнике?

РАКИЋ: Прихватио сам кандидатуру јер су нам потребне промјене. Желимо да мијењамо стање набоље. То је наш мотив и даћемо све од себе да тако буде да бисмо на крају и оправдали њихово повјерење.

ГЛАС: Шта је окосница Ваше кампање?

РАКИЋ: У први ред стављамо економију, јер се само побољшањем економске ситуације могу рјешавати сви остали проблеми, као што су одласци младих људи. Желимо да радимо једнако за све грађане. Желим да будем начелник свих грађана, да према свима будем исти.

ГЛАС: Који ћете прве потезе повући ако добијете подршку бирача? Шта Србац може да очекује?

РАКИЋ: Као прво ћемо снимити стање у којем се налази општинска управа и јавна предузећа да знамо на чему смо. Настојаћемо да направимо стабилност буџета и у јавним предузећима, да бисмо могли грађанима пружати услуге онако како они то и заслужују. Морамо да повећамо ефикасност општинске управе и направимо приоритете у буџету који требају Српцу, као што су подстицаји за пољопривреду. Морамо да стабилизујемо ситуацију на многим пољима и радимо на стварању бољег амбијента с циљем привлачења инвестиција. Планирамо да направим тим који ће чинити млади и способни људи, да будем на челу тог тима, као први међу једнакима, али да формирам економски савјет и да позовем наше стручне људе и предузетнике из наше општине да сједнемо и направимо нову стратегију. У сваком нашем плану је развој и побољшање на свим пољима, од јавне управе, до положаја младих, живота на селу. Требају нам добри темељи.

Искуство и мудрост

ГЛАС: Чиме можете да гарантујете да ћете испунити обећања?

РАКИЋ: То могу да гарантујем својим искуством, знањем и мудрошћу. Дуго сам у Српцу био на различитим положајима и функцијама и у привреди и у јавној управи, тако да ми је ситуација савршено добро позната, а знам и да могу да направим добре резултате. Наша општина заслужује боље и имамо план како да до тога и дођемо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана