НДП: Градити сеоска и приградска насеља

Срна
НДП: Градити сеоска и приградска насеља

БАЊАЛУКА - Кандидат НДП-а на листи за одборника за бањалучку Скупштину града Мира Божић рекла је да ће се, уколико добије повјерење грађана, борити за равномјерно располагање новцем и изградњу свих сеоских и приградских насеља.

 “До 2025. године ћемо се потрудити да на сеоским подручјима урадимо водовод, канализацију, струјну мрежу и путну инфраструктуру”, рекла је Божићева на конференцији за новинаре у Бањалуци и додала да план НДП-а, назван “10 пута 10”, осигурава добре услове за живот у сеоским и приградским подручјима.

Божићева је навела да план подразумијева и изградњу зелених еколошких пијаца, на којима ће пољопривредни произвођачи моћи да продају своје производе, чиме ће бити стимулисане и многе младе породице да остану на своме.

Кандидат НДП-а за одборника у бањалучком парламенту Љиљана Барош рекла је да је план НДП-а “10 пута 10” озбиљан и да ће довести до тога да Бањалука постане још модернији град, за достојан живот свих њених грађана.

Барошева је рекла да ће се, уколико буде изабрана у парламент града Бањалука, борити за потенцирање улоге и значаја жене у друштву, као стуба породице, али и на радном мјесту и у окружењу.

Она је нагласила да, као економиста, даје нагласак и на рјешавање економских проблема, те истакла потребу за очувањем радних мјеста.

Кандидат НДП-а за одборника у Скупштини града Бањалука Љиљана Адамовић истакла је да је јако важна изградња пјешачких, трим и бициклистичких стаза, које би повезале дијелове Бањалуке и умањиле ефекте урбанизације.

Адамовићева је нагласила да је важно и обезбјеђивање нових зелених површина и пошумљавање, како би Бањалука поново добила епитет града зеленила и рекреације.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана