Наум Голић предлаже кључне кораке за унапређење туризма у Бањалуци

ГС
Наум Голић предлаже кључне кораке за унапређење туризма у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Да бисмо Бањалуку позиционирали на туристичкој мапи региона, кључно је уложити напоре у развој инфраструктуре, истакао је предсједник удружења “Бањалучани за свој град” и кандидат за одборника у Скупштини града Наум Голић који је представио је своју визију усмјерену на инфраструктурне пројекте који ће унаприједити туризам као кључну привредну грану.

- То подразумијева бољу организацију саобраћаја, изградњу паркиралишта и транспортних чворишта, као и бољу организацију јавног превоза. Изградња колектора оборинских и отпадних вода и улагања у пројекте за очување ријеке Врбас и Врбање такође су од суштинске важности. Најважнији пројекат би била изградња заобилазнице око Бањалуке, што би омогућило несметано функционисање града и повећало његову доступност посјетитиоцима-наглашава Голић.

Голић се такође залаже за стварање повољнијег окружења за предузетнике и инвеститоре како би се подстакла локална економија и отворила нова радна мјеста.

Под овим подразумијева увећање броја могућих повластица од града, као што су повољнији услове за пословање кроз смањење административних препрека и пружање подршке у форми субвенција или пореских олакшица.

Промоција Бањалуке као атрактивне туристичке дестинације, кроз унапређење угоститељских услуга и организацију културних манифестација, каже он, кључна је за развој туристичког сектора.

-Као град имамо потенцијал да постанемо прави гастрономски бисер региона, а очување наших традиција је кључно за наш идентитет. Желим да сви грађани Бањалуке буду поносни на свој град и да заједно радимо на његовој бољој будућности - поручује Голић. Предлаже формирање зоне са цјелодневним радним временом за угоститељске објекте у центру града, чиме би се додатно унаприједила туристичка понуда.

-Ова зона ће бити дизајнирана тако да не нарушава мир у сусједству, а додатно обогаћује ванпансионску услугу – истакао је Голић који наглашава важност очувања културне баштине кроз разне манифестације, тематске сајмове и културне приредбе.

-Развој Бањалуке као конференцијског центра и културног епицентра представља додатни корак ка унапређењу туристичког сектора – сматра он.

Голић планира изградњу фестивалског простора и изван градског средишта како би се посјетитељи могли забавити без ограничења радног времена.

.Да бисмо све то остварили, приоритет је очување ријеке Врбас и Врбање од даљег онечишћења. Изградња колектора треба да буде најважнији циљ свакога ко воли овај град - додаје Голић.

Чиста и зелена ријека, уз подршку изградње рекреативних и спортских стаза, значајно ће унаприједити туристичку понуду.

-Кроз сарадњу свих актера, Бања Лука може постати примјер успјешног и одрживог развоја туризма који поштује и његује своју културу - закључује Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана