Наталија Тривић, потпредсједница Уједињене Српске: Жене су снага Српске

ПР
Наталија Тривић, потпредсједница Уједињене Српске: Жене су снага Српске

БАЊАЛУКА - Да су данас жене незаустављиве и да расте њихова снага и утицај свједочи још једно окупљање активисткиња Уједињене Српске у Бањалуци. Разговарајући са грађанима на једном од бројних тргова широм Републике Српске показују спремност да саслушају проблеме, али и отворе политички простор дјеловања за њихове квалитетне приједлоге који доприносе опште-друштвеним циљевима.

Потпредсједница Уједињене Српске Наталија Тривић наглашава да „жене све више захтијевају друштво које им даје могућност избора, али и прилику да се искажу у ономе у чему су најбоље“.

-Политика Уједињене Српске потврђује да су жене носиоци различитих функција, руководиоци на различитим позицијама, али ништа мање нису значајни активи жена широм Републике Српске. Жене су снага Уједињене Српске – истакла је.

Окружена великим бројем жена у приватном и професионалном животу, Наталија Тривић каже да су управо жене те које помажу женама, разумију њихове потребе и проблеме, настојећи да их на неки начин ријеше.

-Жене су те које осјећају емпатију према другим људима, досљедне су, ангажоване те спремне да обављају више послова у исто вријеме, и то једнако посвећено и добро. Управо Уједињена Српска даје прилику свим женама да, сходно својим интересовањима и амбицијама, буду активне учеснице у креирању и доношењу одлука које се рефлектују на друштво у цјелини - нагласила је потпредсједница Уједињене Српске и додала да су управо „чланице Уједињене Српске заслужне за предлагање бројних иницијатива за измјене закона који су усвајањем у Народној скупштини Републике Српске омогућили бесплатно здравствено осигурање за младе од 15 до 18 година, регулисање краћег радног стажа за мајке које су рађале дјецу, бесплатан боравак у вртићима за дјецу са потешкоћама у развоју и без родитељског старања, и бројне друге”.

Окупљене на бањалучком Тргу крајине активисткиње Уједињене Српске показале су и домаћинску ноту, уз кафу и колаче, дружећи се са грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана